Silah atölyelerine kilit

Güncelleme Tarihi:

Silah atölyelerine kilit
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin sayılı silah üretim merkezlerinden Burdur'un Çavdır ilçesi Bayır beldesinde pazar bulamayan silah atölyeleri kapısına kilit vurdu.

BURDUR'un Çavdır İlçesi'ne bağlı Bayır Beldesi'ndeki silah atölyeleri, pazar bulunamaması nedeniyle bir bir kapanıyor. 4 yıl öncesine kadar 50 atölye ile önemli bir silah üretim merkezi olan Bayır'da şimdi sadece birkaç atölye ayakta kalma mücadelesi veriyor. Atölyeler kapandığı için tarım ve hayvancılık işlerine geri dönen gençler, silah üretiminde çalıştıkları günlere yeniden kavuşmanın hayalini kuruyor.

Beldenin büyük atölyelerinden biri olan Yüceller Silah ve Torna İşleri Atölyesi'nin sahibi Nihat Yücel, 4 yıl önce çobanların dahi tornacı olarak yetiştirildiğini, kadın ve çocukların silah üretiminde çalıştığını söyledi. Hatalı politikalar nedeniyle sektöre büyük darbe vurulduğunu ve Bayır'daki gençlerin işsizliğe mahkum edildiğini öne süren Yücel, ‘‘Devlet 'Başınızın çaresine bakın' demeyip sorunumuza çözüm bulmalı’’ dedi.

Halen MKA'nın elinde bulunan silah tekeli ile ilgili yasanın yeniden düzenlenmesini isteyen Yücel, şunları söyledi: ‘‘Bizlere mutlak surette iş potansiyeli yaratılmalıdır. İşsizlik nedeniyle vasıflı gençler dağlarda çobanlık yapıyor. İmkan sağlanması halinde birlik olur ve her tür silahı üretebiliriz. Elimizde şu anda en modern tezgahlar mevcut. Yurtiçi ve yurtdışı taleplerine açığız. Gençlerimiz bizden iş bekliyor. Yeter ki bize işverilsin.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!