Siirt'te teröristlerle çatışma

Güncelleme Tarihi:

Siirtte teröristlerle çatışma
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2011 18:59

SİİRT’in Gökçebağ Beldesi Koçpınar Köyü’nde eylem hazırlığında olan bir grup PKK’lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Ölen ya da yaralanan konusunda bilgi alınamayan çatışma sürüyor.

Haberin Devamı

Siirt’te güvenlik güçleri merkezi bağlı Gökçeba Beldesi’nde eylem hazırlığında olan bir grup teröristin olduğunu belirledi. Bölgede önlem alan güvenlik güçleri, Koçpınar Köyü yakınlarında teröristlerle sıcak temas sağladı. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Bölgeye takviye birlikler gönderilirken, çatışmanın sürdüğü belirtildi. Çatışmada ölen ya da yaralanan konusunda henüz bilgi alınamadı.

MİNİBÜSÜ DURDURUP ÖĞRETMENLERİ KAÇIRDILAR

ELAZIĞ’ın Arıcak İlçesi’nde PKK’lı teröristler öğretmenleri köye taşıyan servis minibüsünün önünü kesip, 1’i vekil 4 erkek öğretmeni silah zoruyla kaçırdı. Aynı dakikalarda Diyarbakır Valiliği bir öğretmenin kaçırıldığını açıkladı. Tunceli'de ise Erzincan karayolunu kesen teröristler, geçici köy korucusunu kaçırdı.

Haberin Devamı

Arıcak’ın Yoğunbilek Köyü İlköğretim Okulu’nda görev yapan 8 öğretmen, bugün saat 17.15 sıralarında okulun dağılımıyla birlikte ikamet ettikleri ilçe merkezine gitmek için Ali Eren yönetimindeki 23 P 2873 plakalı servis minibüslerine bindi. İddiaya göre öğretmenlerin minibüse bindiğin sırada çevrede sivil giyimli olarak gözcülük yapan teröristler de başka bir araçla öğretmenleri taşıyan minibüsü takibe aldı. Teröristler, minibüsü yolun boş olduğu Gündoğdu ile Çevrecilek köyleri arasında silah tehdidi ile durdurdu. PKK’lılar minibüs sürcüsü Ali Eren ile araçta bulunan kadın öğretmenler Ayşe Harktı, Özge Akman, Hadice Oğuz ve Sevilay Yılmaz’ı serbest bıraktı. Teröristler daha sonra tamamı Elazığ nüfusuna kayıtlı olan Gökhan Yıldız, Abdullah Karan, İrfan Sarıkaya ve vekil öğretmen İsmail Yücel’i silah tehdidi ile yanlarına alarak kaçtı.

Elazığ Valiliği, kaçırılma olayıyla ilgili yaptığı açıklamada, teröristlerin kaçırdıkları öğretmenlerle birlikte yaya olarak Diyarbakır il sınırları içinde kalan Görese Dağı’na götürüldüğünü bildirdi. Bölgede kaçırılan öğretmenleri kurtarmak ve PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyon sürdürülüyor.

PKK’lıların serbet bıraktığı kadın öğretmenlerin de ilçe merkezine ulaştığı belirtildi.

Haberin Devamı

LOJMANDAN DIŞARI ÇIKARDILAR

Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada,“Terör örgütü PKK mensupları 26 Eylül 2011 saat 23.50 sıralarında Hazro ilçesi Çitlibahçe Köyü İlköğretim Okulu lojmanında bulunan okul öğretmeni Ahmet Ürün'ü dışarıya çıkarmışlar. Daha sonra köyden uzaklaşmışlar ve söz konusu köy öğretmeninden bir daha haber alınamamıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir” denildi.


TUNCELİ’DE PKK’LILAR YOL KESİP KORUCU KAÇIRDI, ÇIĞ TÜNELLERİNDE TANKERLERİ ATEŞE VERDİ

Tunceli’de, PKK’lı teröristler Pülümür bağlantılı Erzincan karayolunu 45’in kilometresinde barikatlarla kesti. Teröristler yoldan geçen araçlardakilere kimlik kontrolü yaparken, aynı zamanda örgüt propagandası da yaptı. Teröristler, iki akaryakıt tankerini de bölgede bulunan bir çığ tüneli içine götürürüp, ateşe vererek yaktı. Tankerlerdeki yangının uzun süre devam ettiği ve tünele büyük zarar verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Yol kesen PKK’lılar, daha sonra Pülümür İlçesi’nde geçici köy korucusu olduğu belirtilen İsmail Gürbüz’ü yanlarına alarak dağlık alana kaçtı. PKK’lıların karayoluna güvenlik görevlililerinin gelişini engellemek için patlayıcı tuzaklamış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Teröristlerin yol kesmesi üzerine Tunceli-Erzincan karayolu karşılıklı olarak ulaşıma kapandı. Polis, Tunceli çıkışında önlem alarak araçlardaki yolcular üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

PKK’LILAR BAZI ARAÇLARA DA EL KOYDU

Yol kesen terörist grubunun, eylem yapmak için bazı otomobillere el koyduğu ortaya çıktı. Tunceli emniyet müdürlüğünde bütün birimler telsiz anonsu ile uyarılarak, PKK’lılar tarafından kaçırılan araçlar üzerinde hassasiyetle durulması, olası eylemlere karşı önlem alınması istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!