Siirt'te devletin zirvesi için güvenlik alarmı

Güncelleme Tarihi:

Siirtte devletin zirvesi için güvenlik alarmı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2011 15:35

SİİRT’te bugün baraj açılışı yapacak olan Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişi öncesinde kentte olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Jandarma komandolar kırsalda, özel harekat polisleri de kent merkezinde alarma gecerek, en üst düzeyde önlem aldı.

Limak Holding tarafından yaptırılan Alkumru Barajı’nın açılışına katılacak olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile açılış önceki kentte miting düzenleyecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için kente gelmeden önce çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Kent dışında jandarma komanda timleri, kent merkezinde ise özel harekatçı polisler adeta kuş uçurtmazken, çevre kentlerden takviye polisler de Siirt’te görevlendirildi. Miting alanında kar maskeli özel harekat timleri çatılarda güvenlik önlemleri alıp ellerindeki uzun namlulu tüfeklerin dürbünleriyle kenti kontrol altında tutarken, bomba ve patlayıcı maddeye duyarlı köpekler eşliğinde ise arama yapıldı. Alana gelmek isteyen vatandaşlar tek tek arandı. Vatandaşlar Siirt’te ilk kez bu denli güvenlik önlemlerinin alındığını söyledi.

’ENİŞTE HOŞ GELDİN SİİRT’E’

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’ın memleketi olan Siirt’te miting yapacağı Cumhuriyet Meydanı’na ’Enişte hoş geldin Siirt’e, bizi bakanla müjdele’ pankartının yanı sıra Türkçe, Kürtçe ve Arapça yazılı ’Ustamız hoşgeldin’, ’Bu meydan başka meydan, bu meydan dünya liderinin doğduğu meydan.

Siirt hazır, hedef 2023’, ’Tren gelsin hoş gelsin. Gezici Ter’ yazılı pankartlar asıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!