Şiirsel bir aşk cinayeti

Güncelleme Tarihi:

Şiirsel bir aşk cinayeti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

Su da Yanar, Çıplak ve Sır gibi filmlere imzasını atan yönetmen Ali Özgentürk'ün en son çalışması Mektup, 22 Eylül'de gösterime giriyor.

Ödüllü sanatçı Tarık Akan'ın yanısıra genç sanatçı Zişan Uğurlu ve deneyimli tiyatro oyuncusu Cüneyt Gökçer'in de rol aldığı filmde bir aşk cinayetinin öyküsü işleniyor. Senaryo yazarı ve yönetmen Ali Özgertürk'le Mektup üzerine konuştuk:

Filmin senaryosu da size ait. Öyküde kendi yaşamınızdan izler var mı? Yoksa bu yurtdışında yaşayan bir adamı eksen alarak, Türkiye'nin yakın tarihine yapılmış bir yolculuk mu?

- Bir sinemacı, bir film yönetmeni bütün hayatları yaşar mı? Kendi hayatıyla ‘‘ötekinin'' hayatı ne zaman birbirine karışır? Tüm bunları kim bilebilir... Bu yüzden benim hayatımla doğrudan ilişkili bir hikayesi yok bu filmin. Belki de bir film yönetmeninin bütün filmleri kendi hayatıdır. Bu film için polisiye bir an, şiirsel bir an diyebilirim. Bir aşk cinayetinin metnidir bu film.

Gelelim oyuncu seçiminize... Tarık Akan ve Cüneyt Gökçer deneyimli oyuncular. Zişan Uğurlu ABD'de ünlü La Mama Tiyatrosu'nda da çalışmış olan genç bir yetenek...

- Her filmin dışarıya görünen yüzünü elbetteki oyuncular sağlar. Oyuncular bir filmin yüzüdür. Sizi etkileyen ve peşinden gittiğiniz oyuncuları seçersiniz. Bu filmin çalışmasında en çok, hatta kendimden de çok oyunculardan hoşnut oldum. Onları seçtiğim için irili ufaklı oyunculardan, figürandan Tarık Akan'a, Cüneyt Gökçer'den Zişan Uğurlu'ya hepsi çok güzeldiler.

Mektup'u hiç bir yarışmaya sokmama kararı aldığınız söyleniyor

- Bu kararım kesin değil. Mektup'u herhangi bir yarışmaya sokup sokmamam sözkonusu yarışmanın düzeyine bağlı.

Filmin öyküsü kadar müzikleri de dikkat çekici...

- Filmin müzikleri gerçekten çok iyi. Anouar Brahem, Tunus asıllı bir Fransız. Yıllardır çeşitli albümler çıkarıyor. Hasan Cihat Örter, yetenekli bir Türk bestecisi. Bana göre Türkiye'de gerçek yaratıcılığın habercisi olan çalışmalar yaptı. Erkan Oğur'da filmi için iki tane şarkı yaptı. İlk beste için yapımcı firma Behçet Necatigil'in Nülifer isimli şiirini aldı. Böylece ilk kez Behçet Necatigil'den bir şarkı yapıldı ve onu da Erkan Oğur yaptı. Raks firması yakın zamanda filmin müziklerinin yer aldığı bir kaset çıkaracak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!