Sihirli kılıcın peşinde

Güncelleme Tarihi:

Sihirli kılıcın peşinde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Efsane mi gerçek mi olduğu tartışıladursun Kral Arthur ve onun şaşaalı dönemi hálá insanların ilgisini çekiyor. Kral Arthur ve Yuvarlak Masa Şövalyeleri, büyücü Merlin ve sihirli kılıç Excalibur bugüne kadar sinemada, televizyonda, edebiyatta, müzikte pek çok esere ilham kaynağı oldu. Bunlardan sonuncusu da bugün gösterime giren İngiltere-ABD ortak yapımı ‘‘Romantik Şövalye’’ (Prince Valiant). Yönetmenliğini Anthony Hickox’un yaptığı filmin başlıca rollerini Stephen Moyer (Prens Valiant), Katherine Heigl (Prenses Ilene), Thomas Kretschmann (Thagnar), Edward Fox (Kral Arthur) ve Anthony Hichox (Sir Gawain) paylaşmışlar. Filmin senaryosu Michael Frost Beckner, Carsten Lorenz ve Anthony Hichox'a, müzikleri ise David Bergeaud'a ait. ‘‘Romantik Şövalye’’nin kostüm tasarımını ise daha önce ‘‘Dört Nikáh, Bir Cenaze’’ (Four Wedding & A Funeral) adlı filmin kostümleriyle Bafta Ödülü kazanan Lindy Hemming üstlenmiş.

İlk kez Harold R. Foster'in 1937'de yarattığı Prens Valiant karakteri belki de çizgi roman dünyasında yaratılan ilk süper kahraman olma özelliğine sahip ve İngiliz Sunday gazetesinde tam 60 yıl boyunca yayımlanmış.

Çekimleri Kuzey Galler'in bozulmamış doğasında yapılan ‘‘Romantik Şövalye’’nin yönetmeni ve oyuncusu Anthony Hichox, fantastik ve korku filmleriyle tanınıyor. Filmde Prens Valiant'ı canlandıran Stephen Moyer, Royal Shakespeare Tiyatrosu'nun genç oyuncularından; ‘‘Romantik Şövalye’’, daha önce birkaç TV çalışmasında yer alan Moyer'in ilk sinema çalışması. Kral Arthur'u canlandıran usta oyuncu Edward Fox'u ‘‘The Day of the Jackal/Çakal’’ ve ‘‘The Go-Between/Arabulucu’’ gibi filmlerden tanıyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!