Sigara cildi yaşlandırıyor

Güncelleme Tarihi:

Sigara cildi yaşlandırıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

Japon bilim adamlarının bir araştırmasına göre, sigara, cildin kendini yenilemesini engelliyor. Cildi MMPs (matrix metalloproteinases) adlı enzimin yaşlandırdığını söyleyen bilim adamları, sigara içenlerde bu enzimin daha çok salgılandığını saptadıklarını söylediler.

Kadınlar, ter kokusunu seksi buluyor

İngiliz bilim adamları, kadınların, erkekteki ter kokusunu seksi bulduklarını saptadı. 16 genç kıza önce değişik erkek fotoğrafları verildi ve sonra da bunları çekiciliklerine göre değerlendirilmeleri istendi. İkinci turda yakınlarına, erkek terine bulanmış bir bez asıldı. Daha önce çekici bulunmayan bir erkek, kokulu bezin asılmasından sonra çekici erkeklerle aynı gruba sokuldu. Böylece kadınların, içinde cinsel çekicilik maddeleri olan Pheromone'ların bulunduğu ter kokusunu koklayabildikleri erkeği seksi buldukları görüldü.

Çocuğunuzlabirlikte yiyin

ABD’li beslenme uzmanları, yaşları 9 ile 14 arasında değişen 7 bin 525 erkek ile 8 bin 677 kız çocuğunun beslenme alışkanlıklarını incelediler. Ailece sofraya oturan çocukların daha çok meyve, sebze yediği, kalsiyum, vitamin ile demir içeren yiyecekler tükettiği, daha az kızartma ve şekerli gıdalara yöneldiği görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!