Sıcaktan bayılan öğrenciyi ilk müdahale kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Sıcaktan bayılan öğrenciyi ilk müdahale kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 17:57

ZONGULDAK’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89'uncu yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende Türk bayrağını göndere çeken lise öğrencisi Cansu Ardunç, sıcak hava nedeniyle bayıldı. Belediye Kültür Merkezi Müdürü Abdullah Bakır, güçlükle ağzını açtığı Ardunç'un soluk borusuna kaçan dilini çıkararak nefes almasını sağladı.

Haberin Devamı

Valiliğin bahçesindeki Atatürk Anıtı’nın önünde yapılan törene Vali Erdal Ata, 3'üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel, Zonguldak Belediye Başkanı CHP’li İsmail Eşref, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, daire müdürleri, siyasi parti il temsilcileri, askeri erkan, maden işçileri, öğrenciler ve halk katıldı.

Anıta çelenklerin konulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Belediye Başkanı İsmail Eşref’in konuşması sırasında göndere bayrağı çektikten sonra bekleyen Fener Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Cansu Ardunç, sıcak hava nedeniyle bayıldı. Yere yığılan öğrenciye ilk müdahaleyi Zonguldak Belediye Kültür Merkezi Müdürü Abdullah Bakır yaptı. Bakır, çenesi kilitlenen öğrencinin ağzını güçlükle açtıktan sonra parmaklarıyla nefes borusunu kapatan dilini çıkardı. Kendine gelen Cansu Ardunç, daha sonra valilik binasına götürüldü, ardından da kontrol için hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında kömürü ilk bulan Uzun Mehmet için de anma töreni düzenlendi. Kozlu sahil yolunda bulunan Uzun Mehmet Anıtı’ndaki törende konuşan TTK Genel Müdürü Burhan İnan, Uzun Mehmet’in kömürün simgesi olduğunu söyledi. İnan, “Uzun Mehmet, Ereğli’den Amasra’ya uzanan bölgenin kaderinin değişmesine yol açan bir simgedir. Bugünkü Zonguldak’ın var olmasının bir simgesidir” dedi. Tören, öğrencilerin okuduğu şiirlerle sona erdi.





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!