Sıcak hava Adana'da 2.5 ayda 73 can aldı

Güncelleme Tarihi:

Sıcak hava Adanada 2.5 ayda 73 can aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2001 01:22

Adana'da 2.5 ayda hava sıcaklığına bağlı olarak 73 kişi hayatını kaybetti. Adana Cumhuriyet Savcılığı ve İl Jandarma Komutanlığı kayıtlarına göre, haziran ve temmuz ayları ile 12 Ağustos'a kadar olan sürede, il genelinde serinlemek için sulama kanalı ile baraj gölüne giren 43 kişi boğularak öldü.

Sıcaktan terasta yatarken düşen çoğu yaşlı ve çocuk 30 kişi de yaşamını yitirdi.

KANALDA YÜZME YASAK

Boğulma olaylarının artması üzerine valilik sulama kanallarında yüzmeyi yasakladı. Yasağı dinlemeyen ve DSİ'nin 'Suya girmek yasaktır' tabelasına da aldırmayan çocuklar, sanki ölümle dans ediyor. Bazı gençler de kanal kenarındaki ağaçlara tırmanıp yaklaşık 20 metre yükseklikten suya atlıyor.

GÖLGEDE 36 DERECE

Bölgelerinde sulama kanalı bulunan karakollarda görev yapan polisler, özellikle öğle saatlerinde kanal boylarında devriye gezip, suya giren çocukları kovalayarak boğulma olaylarına engel olmaya çalışıyor. Ancak, bütün çabalara rağmen boğulma olaylarının önüne geçilemiyor.

Gölgede ölçülen sıcaklık ortalama 36 derece olan Adana'da yüzde 90'a varan nemin etkisi ile yaklaşık 4 ay boğucu bir sıcak yaşanıyor. Nemin etkisi termometrelere o kadar yansımıyor ama sıcak ve nem gece de etkisini sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!