Sibel Yenigün 2011'den beri kayıptı! Korkunç cinayet böyle ortaya çıktı... Tarım ilacıyla zehirleyip uçurumdan atmış

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2023 13:42

Eskişehir'de, 2011'den beri kayıp olan Sibel Yenigün'ün (33) sevgilisi Murat Şensöz tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Polis sorgusunda, çelişkili ifadeler veren Murat Şensöz, 2011 Kasım'da Sibel Yenigün'ü tarım ilacıyla zehirleyip öldürdüğünü itiraf etti. Şensöz, Sibel Yenigün'ün cansız bedenini ise uçurumdan attığını söyledi. Murat Şensöz ile ona yardım ettiği öne sürülen yeğeni Fevzi Şensöz, , 'Kadına karşı tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmek' suçundan tutuklandı.

Haberin Devamı

Sibel Yenigün, 2011 yılında evinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Yakınları, gönül ilişkisi yaşadığı Murat Şensöz'ün yanına gittiği belirtilen Sibel Yenigün ile görüşmeyi bıraktı. Geçen şubatta, ailesi 12 yıldır haber alamadıkları Sibel Yenigün için polise kayıp başvurusunda bulundu. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Yenigün'ün bulunması için özel ekip kurarak arama çalışması başlattı. Polis tarafından kentteki hastaneler ve mezarlıklarda yapılan aramalarda Sibel Yenigün'ün izine rastlanmadı.

SORGUDA İTİRAF ETTİ

Soruşturmayı genişleten polis ekipleri, Sibel Yenigün'ün gönül ilişkisi yaşadığı ve cep telefonu kayıtlarında son görüştüğü kişi olan Murat Şensöz'ü takibe aldı. Yaklaşık 6 ay süren takibin ardından Murat Şensöz ile yeğeni Fevzi Şensöz gözaltına alındı. Polis sorgusunda, çelişkili ifadeler veren Şensöz, 2011 Kasım'da Sibel Yenigün'ü tarım ilacıyla zehirleyip öldürdüğünü itiraf etti. Murat Şensöz, Sibel Yenigün'ün cansız bedenini ise Mihalgazi-Alpagut kara yolundaki ormana götürüp uçurumdan attığını söyledi.

Haberin Devamı

2 ŞÜPHELİ DE TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından cinayet şüphelisi Murat Şensöz ile ona yardım ettiği öne sürülen yeğeni Fevzi Şensöz, adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından 2 şüpheli, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince, 'Kadına karşı tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmek' suçundan tutuklandı.

CESEDİ ARANIYOR

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, ablasının kayıp başvurusu üzerine Sibel Yenigün ile ilgili soruşturma başlatıldığı belirterek, "Olayla ilgili Murat Şensöz ve Fevzi Şensöz'ün gözaltına alındığı, Murat Şensöz'ün yapılan sorgulamasında çelişkili ifadeler vermesi üzerine Sibel Yenigün'ü öldürdüğünü ve sonrasında Mihalgazi-Alpagut kara yolu üzerinde bulunan ormanlık alana götürerek uçurumdan aşağı attığını itiraf etmesi ile şüpheliler Murat Şensöz ve Fevzi Şensöz, 'Kadına karşı tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmek' suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmiştir. Sulh ceza hakimliğince yapılan sorgusunun ardından tutuklanan 2 şüpheli ceza infaz kurumuna teslim edilmiştir. Kayıp şahsın cesedinin arama çalışmaları AFAD, Emniyet ve Jandarma ekipleriyle sürdürülmekle birlikte, olayla ilgili soruşturma işlemleri titizlikle ve tüm yönleriyle sürdürülmektedir" denildi. Soruşturma sürüyor. 

Haberin Devamı

CESEDİ UÇURUM VE ORMANDA ARANIYOR

Eskişehir'de, 12 yıl önce Murat Şensöz tarafından tarım ilacı verilerek öldürüldüğü ortaya çıkan Sibel Yenigün’ün cesedinin bulunması için çalışma başlatıldı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra AFAD, Dorlion Arama Kurtarma (DAK) ekiplerince cinayet şüphelisi Murat Şensöz’ün ifadesi doğrultusunda Mihalgazi-Alpagut kara yolundaki orman ve uçurum kenarlarında arama yapılmaya başlandı. Bölgede çalışmalar sürüyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!