Sezgin: Top bizden çıktı

Güncelleme Tarihi:

Sezgin: Top bizden çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin, terör örgütü PKK'yı destekleyen Suriye'ye karşı Türkiye'nin takındığı tavrın iç gelişmelerle uzaktan veya yakından ilgisi olmadığını söyledi. FP Lideri Recai Kutan'nın Suriye'ye yönelik tavrın, seçimleri erteleme, çetelerin üstünü örtme amacını taşıdığı iddialarını, ‘Paranoya’ olarak değerlendiren Sezgin, ‘‘Hiçbir hükümet seçimlerin ertelenmesi için kaynak olarak savaşı istemez’’ dedi.

İzmir Valisi Kemal Nehrozoğlu'nu ziyaret eden Sezgin, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 1992'de İçişleri Bakanı olarak Şam'ı ziyaret ettiğini ve bu tarihte iki ülke arasında organize suçlar, terör ve anarşiyle ortak mücadeleyi içeren anlaşma imzaladıklarını hatırlatan Sezgin, şunları söyledi:

‘‘Bugüne değin Suriye ile diplomatik yönden diyalogla sorunların çözülmesi için çeşitli kereler temaslarda bulunduk. Zaman zaman bundan sonuç alındı, bazen alınamadı. Artık tahamülümüzün, sabrımızın da bir sınırı oluyor.’’

SON MERDİVEN

Sezgin, Türkiye'nin diplomasiyi bir kez daha kullandığını ve son merdivenlerine kadar denemek için çaba harcadığını belirtti. ‘‘Top bizim ayağımızdan çıktı’’ diyen Sezgin, ‘Kimin ayağına geldi?’ sorusuna ise ‘‘Herhalde komşularımızın ayağına gelmiştir’’ karşılığını verdi. Sezgin, Suriye'nin Arap Birliği ülkelerini harekete geçirmek istediğini hatırlatarak, ‘‘Arap Birliği'nin değerli üyelerinin liderlerine hatırlatmak istiyorum. Eli kanlı terör örgütünü destekleyip, başka ülkenin iç barışını tehdit eden Suriye'nin yaptığı dinimizin hangi kurullarına sığıyor. Uluslararası hukukunun hangi kurallarına sığıyor?’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!