Sezgi davasında 3 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Sezgi davasında 3 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 21:26

2009’da uyuşturucu verilip tecavüze uğradığı belirlenen Sezgi Kırıt’ın ölümüyle ilgili 7 yıl sonra yargılanan 3 sanık tutuklandı. Karar salonda alkışlandı.

Haberin Devamı

ANTALYA'da 31 Ağustos 2009 günü ekmek almak için evden ayrılan Sezgi Kırıt, Facebook'tan tanıştığı Osman Küçük ile buluştu. Küçük, Sezgi Kırıt'ı iş arkadaşı Ali Karpi'nin evine götürdü. İddiaya göre burada vücuduna uyuşturucu enjekte edilen Kırıt, 3 kişinin şiddet ve tecavüzüne uğradı. Aynı gece yaşamını yitiren Sezgi Kırıt'ın cesedi, üzerindeki giysiler çıkartılarak araziye bırakıldı. Kırıt'ın cesedi 2 Eylül 2009 günü bulundu. Kimliği saptanamayan ceset, 'Kimsesizler Mezarlığı'na gömüldü. Aile sahipsiz bir ceset bulunup gömüldüğünü 40 gün sonra öğrenince, mezar açılıp ceset çıkarıldı. Yapılan incelemede cesedin Kırıt'a ait olduğu anlaşılınca, soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili şüpheliler Osman Küçük, Ali Karpi, kızkardeşi Emine Karpi ile Emine'nin oğlu Mehmet Mutlu Kurtlar gözaltına alındı. Adli Tıp otopsi raporunda tecavüz ve darp bulgusu belirtilmediği için şüpheliler serbest bırakıldı. Ancak Sezgi'nin ablası Sevgi Kırıt'ın ulaştığı avukat Sibel Önder olayın peşine düştü ve yeni delillere ulaştı. Başvurulan Ulusal Kriminal Büro'dan aylar sonra gelen raporda, olayın 'zorlamalı ölüm ve tecavüz' olduğu belirtildi.

7 YIL SONRA DAVA AÇILDI
Bu arada Sezgi Kırıt'ın tecavüze uğrayıp öldüğü evin sahibi olan şüphelilerden Ali Karpi 1 Kasım 2014 tarihinde öldü. Osman Küçük ile Mehmet Mutlu Kurtlar'ın ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle, Emine Karpi'nin de atılı suçlara yardımcı olduğu iddiasıyla 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. 7 yıl sonra açılan davanın ilk duruşması, dün Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Antalya Barosu Çocuk Hakları Kurulu, Antalya Barosu Kadın Hakları ve Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu ile Kadın ve Demokrasi Derneği’nin müdahillik taleplerini kabul etti.

ŞOKE OLDULAR
Mahkeme, sanıkların delil karartma, kuvvetli suç ihtimali, tanıkları etkilemeye çalışma ihtimali gerekçeleriyle 3 sanığın da tutuklanmasına karar vererek duruşmayı erteledi. Karar, salonda bulunan kadınlar tarafından alkışlanarak karşılandı.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!