Sezer'e sendikacı desteği

Güncelleme Tarihi:

Sezere sendikacı desteği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2000 00:00

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 'Şartlı salıverme yasasını' veto kararına sendikalardan destek geldi. Kamu-Sen vetoyla kamu vicdanının rahatladığını savunurken DİSK, "devlet önce kendine karşı işlenen suçları affetmelidir" dedi.

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Genel Başkanı Resul Akay, ''Cumhurbaşkanımız toplumun hissiyatına tercüman olmuştur. Kamu vicdanını rahatlatmıştır. Kendisine teşekkür ederiz'' dedi.

Resul Akay, yaptığı yazılı açıklamada, hükümet ve parlamentonun toplumun tüm katmanlarıyla diyalog içerisinde olması gerektiğini belirterek, hükümetin toplumdan özür dilemesini istedi. Akay, "57. hükümet yönetim anlayışını gözden geçirmeli ve toplumsal güvenini tazelemelidir'' dedi

DİSK: Devlete karşı işlenen suçlar affedilsin

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, ise vetoyu olumlu bulduğunu vurgulayarak ''Hükümet ve TBMM, kamu vicdanını rahatsız etmeyecek, demokrasi ve toplumsal barış için ileri bir adım olabilecek kanun çıkartmalıdır'' dedi.

Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM tarafından kabul edilen Şartla Salıverilme Yasası'nın tüm toplumu rahatsız ettiğini belirterek, af yasalarının toplumların çalkantılı dönemleri sonrasında demokratikleşme ve toplumsal barışı sağlamak için çıkartıldığını savundu. Çelebi, şunları kaydetti:

''Son yasa bu özelliklerin neredeyse hiçbirini taşımamaktadır. Kaldı ki, yasanın hazırlanması sürecinde, TBMM içinde bulunan partilerarasında sürdürülen pazarlıklar, yasaya karşı iyice şüpheyle yaklaşılmasına neden olmuştur. Toplum, bu yasayla hortumcuların, rüşvetçilerin, faşist katillerin ve benzerlerinin affedileceği şüphesini taşımaktadır.

DİSK bütün bu nedenlerle Şartla Salıverilme Yasası'na karşı olmuştur. Gerçek bir af yasası insanlık dışı suçların failleri, bankaların içini boşaltanlar, işkenceciler dışındaki herkesi, özellikle de devlete karşı işlenen suçları kapsayan bir şekilde yeniden çıkarılmalıdır."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!