Sezer Türk Telekom'la ilgili Bakanlar Kurulu Kararı'nı imzaladı

Güncelleme Tarihi:

Sezer Türk Telekomla ilgili Bakanlar Kurulu Kararını imzaladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Telekom’la ilgili Bakanlar Kurulu Kararı’nı imzaladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Sezer’in, Telekom ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararı’nı imzaladığı bildirildi.

Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp, Telekom’un özelleştirilmesine ilişkin kararnamenin, bu akşam Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanmasını beklediklerini bildirmişti.

Ecevit 'Af' görüşmelerinde öğrendi

Başbakan Bülent Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Telekom’la ilgili Bakanlar Kurulu Kararı’nın Cumhurbaşkanı Sezer tarafından onaylanmısını Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan’dan öğrendi.

TBMM Genel Kurulu’nda ele alınan şartla salıverme ve cezaların ertelenmesine ilişkin yasa tasarısının görüşmeleri sırasında Hüsamettin Özkan, Bakanlar Kurulu sırasında oturan Ecevit’in, daha sonra da Devlet Bahçeli’nin kulağına eğilerek Telekom’un satışını düzenleyen Bakanlar Kurulu kararının Cumhurbaşkanı Sezer tarafından onaylandığını söyledi.

Haber üzerine Bakanlar Kurulu’nun arka sırasındaki Bakanlar, Ecevit’in yanından ayrılan Özkan’a ne olduğunu sordular. Özkan’ın Bakanlara aynı haberi verdiği bildirildi.

Haberi alan Ecevit, Başkanlık kürsüsü arkasında bulunan bölüme geçerek bir süre dinlendi ve daha sonra yerine geldi. Ecevit, bu arada Bakanlar Kurulu sıralarının arka tarafında oturan Ulaştırma Bakanı Öksüz’ü görmesi üzerine yanına gitti ve elini sıkarak tebrik etti.

Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Afyon gezisinin ardından TBMM’ye gelişinde, Telekom kararının onayını, "İyi oldu" şeklinde değerlendirirken, "Bakanlar Kurulu kararında bir değişiklik yapıldı mı?" sorusuna, eliyle "biraz" anlamına gelen bir işaret yaptı.

  • Telekom Köşk'ten onay bekliyor
  • Ecevit: Yarına kadar bekleyin

  • Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!