Sezer: Tiyatronun uygarlaştırıcı işlevinden yararlanalım

Güncelleme Tarihi:

Sezer: Tiyatronun uygarlaştırıcı işlevinden yararlanalım
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2007 11:41

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, mutsuz topluma dönüşme tehlikesine karşı tiyatronun uygarlaştırıcı işlevinden daha çok yararlanılmasını önerdi.

Haberin Devamı

Sezer, “Dünya Tiyatro Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajında insanoğlu var olduğundan bu yana, insanın özünü araştırıp, yine insana aktarmayı amaçlayan tiyatronun, etkin, katılımcı, yaşama ve insanlığa karşı sorumlu bireylerden güç alarak gelişimini sürdürdüğünü bildirdi.

Sezer, “İnsanın kimi zaman yüzleşmekten korktuğu yönlerini tüm açıklığıyla gözler önüne seren tiyatro, bireyin özeleştiri düzeneklerini harekete geçirmekte, insana kendini tanıma ve sorgulama olanağı sağlamaktadır” dedi.

Kendine özgü araçları ve anlatım yollarıyla güzel ve barış dolu bir dünyayı hedefleyen tiyatronun, toplumda hoşgörü anlayışını geliştirerek, birbirini anlamaya çalışan bireylerin oluşumuna ve demokratik yaşamın varlığına ve sürekliliğine katkıda bulunduğunu anlatan Sezer, şöyle dedi:

“Hergün yazılı ve görsel medyada yer alan, okurken ve izlerken dehşete kapıldığımız şiddet olayları, sevgisiz, saygısız, hoşgörüsüz, birbirine dayanma gücü azalmış mutsuz topluma dönüşme tehlikesi konusunda bizleri uyarmaktadır.

Hepimizi yakından ilgilendiren ve olumsuz etkileyen bu tehlike karşısında, tiyatronun iyileştirici ve uygarlaştırıcı işlevinden daha çok yararlanmalı, izleyici ya da oyuncu olarak çocuk ve gençlerimizi erken yaşlarda tiyatroya yönlendirmeliyiz.”

Sezer, izleyicileri tiyatroya destek vermeye çağırdı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!