Sezen yazdı Sertab söyledi

Güncelleme Tarihi:

Sezen yazdı Sertab söyledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2014 01:57

Sezen Aksu ve Sertab Erener, kadın hakları konusunda mücadele veren Sabancı Vakfı’na “Kız Leyla” şarkısıyla destek verdi.

Haberin Devamı

Sabancı Vakfı’nın bu yıl 8’incisini düzenlediği Filantropi Semineri’nin açılışına sürpriz konuk olarak katılan Sertab Erener, kadın ve kız çocukları meselesine dikkat çekmek için sözlerini Sezen Aksu’nun yazdığı, bestesini de Aksu’yla birlikte yaptıkları “Kız Leyla” adlı şarkıyı seslendirdi. Erener, “Şarkımız iyi bir şeylere neden olursa, gönüllerden geçip farkındalık yaratırsa, çok mutlu olacağım” diye konuştu.

SABANCI: AĞLATTI

Sabancı Vakfı Başkanı Güler Sabancı ise şunları söyledi: “Kız Leyla, ayağa kalk Leyla. Hepimizi ayağa kaldıran ‘Kız Leyla’ için ağlamaya değer. Dostum Sezen Aksu bir gün beni arayarak ‘Sadece dinle’ dedi ve bu şarkının sözlerini okudu, beni ağlattı. ‘Sertab’la birlikte bunu Sabancı Vakfı’na armağan etmek istiyoruz’ dedi. Sonsuz teşekkürlerimiz var. Ünzile’nin bir kız kardeşi oldu.”

KIZ LEYLA

Haberin Devamı

Kiminin kocası kiminin amcası
En sevdikleri yani sözün kısası
Aldılar sıcacık uykularından
Attılar dere yataklarına gece yarısı
*
Ne kıyanlar bildi ne kıyılanlar
Erkek yasası
*
Kalk doğur kendini, kadirsin
Kadınsın, kızımsın, annemsin
Ne çok sütün vardı oysa
Dünyayı kin mi emzirsin
*
Kız Leyla ayağa kalk hemen
Kalk çabuk, topla kırıklarını
Kız Leyla pusuya yat hemen
Bi daha vurmasınlar kız çocuklarını
*
Kimi yol ağzında damladı bıçaktan
Kimi dostane bi sohbet sırası
Can giderken kul elinden
Yüzümüze tükürdü son nefesi

Sabancı Center’da düzenlenen “Başrolde Ödüllü Kadınlar Var” başlıklı seminerin konuşmacıları ise baskı ve şiddete maruz kalan kadınların hikâyelerini anlatan Half The Sky (Gökyüzünün Yarısı) adlı kitabı toplumsal bir harekete dönüşen Pulitzer ödüllü gazeteci Sheryl WuDunn ve asit saldırısına uğrayan kadınların hayata dönüş öykülerini anlattığı Saving Face (Bir Yüzü Kurtarmak) belgeseliyle Pakistan’a ilk Oscar Ödülü’nü getiren yönetmen Sharmeen Obaid Chinoy oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!