Şeyhin cenazesine 6 bin kişi katıldı

Güncelleme Tarihi:

Şeyhin cenazesine 6 bin kişi katıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2006 00:00

Batman’a gelirken önceki gün öldürülen Nakşibendi Tarikatı’na bağlı Zilan Şeyhi, 58 yaşındaki Süleyman Bağdu ile müridi 61 yaşındaki Abdullatif Engin’in cenazesi, Türkiye’nin dört yanından gelen yaklaşık 6 bin müridinin katılımıyla dün toprağa verildi.

1’i resmi nikahlı 2 eşinden 10 çocuğun babası olan Süleyman Bağdu ile Abdullatif Engin’nin cenazeleri ambulansla Beşiri İlçesi’ne bağlı Örmegözü Köyü yakınlarındaki aile kabristanına getirildi.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ

Sin Camii’nde öğle namazından sonra, müritlerin omuzlarında mezarlığa götürülen Şeyh Bağdu ile yakını Engin’in tabutunu görüntülemeye çalışan basın mensupları, çekim yapmamaları konusunda uyarıldı. Mezarlığın etrafında bulunan tepelere askerler yerleştirilirken, keskin nişancılar dürbünle sürekli çevreyi kontrol etti. Şeyhin cenazesinin etrafında, binlerce müridi kol kola giderek zincir oluşturdu. Cenazeye Demokratik Toplum Partisi (DTP) kurucularından Selim Saddak, Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan ile ilçe belediye başkanları da katıldı.

ARAÇ ARANIYOR

Batman Emniyet Müdürü Arif Öksüz, katillerin kullandığı öne sürülen 38 AU 218 plakalı aracın arandığını, olayı en kısa sürede aydınlatacaklarını söyledi. Öksüz, olayla ilgili elde edilen kanıtların en ince ayrıntısına kadar incelendiğini, saldırının siyasi yönünün olmadığını açıkladı. Saldırıda yaralanan Selim Bağdu, Şerif Kaplan ve Adil Karabaş’ın tedavileri Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde devam ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!