Seyfülislam kaçıyor, Ayşe hastanede

Güncelleme Tarihi:

Seyfülislam kaçıyor, Ayşe hastanede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2011 13:30

Libya’nın dün öldürülen devrik lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam’ın Sirte’den kaçarak Nijer sınırına gitmekte olduğu belirtildi. Kaddafi'nin kızı Ayşe ise babasının ve kardeşinin ölüm haberi üzerine fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) komutanlarından Abdül Mecid Mlegta, Seyfülislam’ın üç zırhlı araçtan oluşan bir konvoyla, dün muhaliflerin eline geçen Sirte’den kaçtığı bilgisini verdi.

 

Mlegta, “Seyfülislam’ı arıyoruz. Bölgedeki birliklerimiz alarm halinde” dedi.

 

Libyalı bakanlardan ise çelişkili açıklamalar geldi. Adalet Bakanı Muhammed el Alagi, Kaddafi'nin oğlunun yaralandığını ve Zliten'de bir hastanede tutulduğunu açıkladı. İstihbarat Bakanı Mahmud Şammam ise Kaddafi'nin yerinin bilinmediğini söyledi.

 

Daha sonra El Arabiya bir istihbarat yetkilisinin ifadelerine dayanarak Kaddafi'nin muhalifler tarafından yakalandığını duyurdu. Ancak bu haber henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı.

 

Haberin Devamı

SEYFÜLİSLAM TRABLUS'TA BÖYLE GÖVDE GÖSTERİSİ YAPMIŞTI / WEB TV 

 

KIZI HABERLERİ ALINCA FENALAŞTI

Cezayir’deki kaynaklar ise Kaddafi’nin kızı Ayşe’nin babasının ve kardeşi Mutassım’ın ölüm haberlerini aldıktan sonra fenalaştığını ve hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

 

Kaynaklar, Trablus’un düşüşünün ardından Cezayir’e sığınan Ayşe Kaddafi’nin televizyonlarda Ahmed el Şeybani isimli gencin Kaddafi’nin altın silahını alıp devrik lideri vurduğunu iddia ettiği görüntüleri izledikten sonra şoka girdiğini belirtti.

 

UGK Başbakanı Mahmud Cibril, dün yaptığı açıklamada, Cezayir'den Kaddafi ailesinin üyelerinin iadesini talep etmişti.

 

HEMŞİRESİ YASTA

Kaddafi’nin hakkında birçok söylenti olan hemşiresi Oksana Balinskaya da Daily Beast’e yaptığı açıklamada, Libya liderinin ölümünü internetten öğrendiğini ve yasta olduğunu söyledi.

 

Anne-babasının bile Kaddafi’nin ölümüne çok üzüldüğünü ifade eden Balinskaya, “Daha önce sonuna kadar Libya’da kalacağını söylemiştim. Ben onun cesur bir kahraman olduğunu düşünüyorum. Bunca zaman boyunca hayatta kalması için umut ettim” dedi.

 

Kaddafi için çalışan bütün Ukraynalı hemşirelerin evlerine döndüklerini belirten Balinskaya, en kısa süre içinde Libya’ya dönmek istediklerini söyledi.

 

Balinskaya, “Kaddafi olsa da olmasa da Libya’da hayat Ukrayna’dakinden çok daha rahat. Savaşın bittiği ve evimize döndüğümüz günü iple çekiyorum” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!