‘Seyahatname müstehcen mi’

Güncelleme Tarihi:

‘Seyahatname müstehcen mi’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 00:00

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, ünlü seyyah Evliya Çelebi’nin eseri ‘Seyahatname’nin, Milli Eğitim Bakanlığı’nca müstehcen bulunarak toplatılmasının istendiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Köktürk, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Köktürk, MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nce 81 il müdürlüğüne bu konuda bir yazı gönderildiği iddialarını anımsatarak, şu soruları yöneltti:
m Avrupa Konseyi’nin ‘21. yüzyılda insanlığa yön veren en önemli 20 kişiden biri’ olarak seçtiği ünlü seyyah Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinin, Milli Eğitim Bakanlığı’nca ‘müstehcen’ bulunarak toplatılmasının istendiği doğru mudur?
m Yazıldığı dönemde ve sonrasında bile müstehcen bulunmayan bu yapıtla ilgili verilen bu karar, yasakçı ve gerici zihniyetin okullara yansıması mıdır?
m Bu yasakçı zihniyet ile özgürlüklerin serbestçe yaşandığı bir Türkiye’ye ulaşılabileceğine inanıyor musunuz? Evliya Çelebi’nin yapıtıyla ilgili basına yansıyan bu haberler üzerine kararla ilgili idari soruşturma düşünüyor musunuz?
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!