'Sevimli bir drama ama şansı az'

Güncelleme Tarihi:

Sevimli bir drama ama şansı az
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2011 15:01

Geçtiğimiz yıl Semih Kaplanoğlu’nun yönettiği ‘Bal’ filminin ‘En İyi Film’ ödülünü kazandığı 61. Berlin Film Festivali Berlinale’de bu yıl yönetmenliğini Seyfi Teoman'ın yaptığı “Bizim Büyük Çaresizliğimiz” filmi yarışacak. Alman gazeteleri ise görücüye çıkan film hakkında değerlendirmelere yer verdi.

BERLİN (A.A)

Haberin Devamı

FİLMİN FRAGMANI - WEB TV

FİLMDEN FOTOĞRAFLAR

Bild gazetesi, filmin hakkında “gerçekten görülmeye değer” olduğunu belirterek, “özlem içeren resimlerle anlatılan Türkiye'den sevimli bir drama” değerlendirmesinde bulundu.

B.Z gazetesi de “söylenmeyen şeylerin önemli olduğu, sessiz mizah içeren güzel bir film” ifadesini kullanarak, senaryonun geçtiği Ankara'nın ve burada yaşayanların modern gösterildikleri belirtildi. Filmin, “siyasi içeriği bulunmadığı için ödül alma şansının az olduğu” görüşüne yer verildi.

Berliner Morgenpost gazetesinde değerlendirmede bulunan eleştirmen Kai Kolwitz, filmi “çok iyi” bulduğunu ifade ederken, aynı gazeteden Peter Zander, EPD film şirketinden Barbara Schweizerhof, Berliner Zeitung gazetesinden Anke Westphal, Radio Eins'tan Knut Elstermann ve Zitty dergisinden Michael Meyns, filmi “kabul edilebilir” olarak değerlendirdi.

Haberin Devamı

Berlin Film Festivali'nin ödülleri, 19 Şubat Cumartesi günü sahiplerini bulacak.

Sevimli bir drama ama şansı az

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!