Sevgilisine 1 buket çiçekle veda etti

Güncelleme Tarihi:

Sevgilisine 1 buket çiçekle veda etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2006 16:12

Niğde'nin Demirkazık Dağı'nda, arkadaşlarıyla birlikte ‘kış tırmanışı’ yaparken, çığ düşmesi sonucu yaşamını yitiren Hacettepe Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesi 24 yaşındaki Soner Kolçak, memleketi Zonguldak’ta toprağa verildi.

Haberin Devamı

Gözyaşlarının sel olup aktığı törende, en büyük acıyı yaşayanlardan biri de Soner’in bu yaz evleneceği sevgilisi Ödül'dü. Genç kız, 14 Şubat Sevgililer Günü’nden bir gün önce Soner’e bir buket çiçekle veda etti.

Niğde Aladağlar’da bulunan Büyük Demirkazık ve Küçük Demirkazık dağları arasındaki Karayalak Vadisi Çelikkuyduran bölgesinde çığ düşmesi sonucu ölen Soner Kolçak, memleketi Zonguldak’ın Devrek İlçesi Çaydeğirmeni Beldesi’ne bağlı Karabaşlı Köyü’nde toprağa verildi. Kolçak’ın cenaze törenine, yakınları ve arkadaşları katıldı.

Kolçak’ın tabutunun üzerine atkısı, beresi ve dağcı ayakkabısı konuldu. Cenazede, güçlükle ayakta durabilen anne Ülküş Kolçak’a sakinleştirici iğne yapılırken, baba Yakup Kolçak da taziyeleri kabul etti.

ÖDÜL’ÜNE GÖZÜMÜZ GİBİ BAKACAĞIZ

Sevgilisine 1 buket çiçekle veda etti


Cenaze namazının ardından bir konuşma yapan Soner Kolçak’ın ağabeyi Hüseyin Kolçak, kardeşinin çok iyiliksever biri olduğunu belirterek, “O bizim gözbebeğimizdi. Onu kardeş gibi değil bir oğlumuz gibi görüyorduk. Onun bize bıraktığı Ödül’e sahip çıkacağız. Artık o da bizim ailemizden biridir. Ruhun şaad olsun kardeşim” diye konuştu.
Arkadaşları adına bir konuşma yapan Ercan Kolbakır da, “Dağcılık onun tutkusuydu. Tüm insanları severdi. Herkesin iyiliğini isterdi. Onu çok arayacağız” dedi.

YAZIN DÜĞÜNLERİ VARDI

Törende en büyük acıyı yaşayanlardan biri de Soner’in kız arkadaşı Ödül oldu. Genç kız, tören boyunca arkadaşlarının desteğiyle ayakta durabildi. Mezarlığa kadar elinde çiçekle yürüyen Ödül, duaların ardından bu yaz evlenmeyi planladıkları sevgilisinin mezarına çiçek bıraktı. Ödül, Sevgililer Günü’nden bir gün önce, sevgilisine bir buket çiçekle veda etmek zorunda kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!