Sevgiliden bir buket çiçek

Güncelleme Tarihi:

Sevgiliden bir buket çiçek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2006 00:00

Niğde’de Aladağlar’daki Demirkazık zirvesine kış tırmanışı yaparken çığ düşmesi sonucu yaşamını kaybeden 4 kişiden Hacettepe Üniversitesi Matematik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Bahar Ural ve Hacettepe Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesi 24 yaşındaki Soner Kolçak’ın cenazeleri dün toprağa verildi.

Çığ altında kalarak yaşamını yitirenlerden iki öğrencinin cenazesi toprağa verildi. Yirmi dört yaşındaki Soner Kolçak’ın cenazesi, Zonguldak’ın Devrek İlçesi’ne bağlı Çaydeğirmeni Beldesi Karabaşlı Köyü’nde toprağa verildi. Karabaşlı Köyü Camii’nde düzenlenen cenaze törenine, Soner Kolçak’ın ailesi ve yakınları, üniversiteden arkadaşları ile Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Halit Çalıkoğlu katıldı.

Ankara Polatlı Huzurevi’nde 2 hafta önce uzman olarak işe başladığı öğrenilen Kolçak’ın tabutunun önüne arkadaşları bir çift kar botu koyarak üzerine beresini bıraktılar. Gözyaşlarının sel olup aktığı törende, en büyük acıyı yaşayanlardan biri de Soner’in bu yaz evleneceği sevgilisi Ödül’dü. Genç kız, 14 Şubat Sevgililer Günü’nden bir gün önce Soner’e bir buket çiçekle veda etti. Arkadaşlarının tabutunu açarak son kez yüzüne baktıkları Kolçak’ın cenazesi, kılınan namazın ardından, köydeki aile mezarlığında toprağa verildi.

BAŞARACAĞIM DEDEM

Bahar Ural’ın cenazesi, dün Rize’nin Ardeşen İlçesi’nde öğle namazı öncesi Ardeşen Merkez Camii’ne getirildi. Törende genç kızın annesi Sevim Ural ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Fenalaşan baba emekli öğretmen Şeref Ural hastanede tedaviye alındı.

Bahar’ın 80 yaşındaki dedesi Hikmet Ural, olayı televizyondan öğrendiğini belirterek "Televizyonda bir alt yazı geçti. Şok geçirdim. Torunumun adını görünce Allah’a yalvardım, ’İnşallah kurtulur’ dedim. Bana hep, ’Dedem başaracağım okulu bitireceğim’ derdi" diye konuştu. Bahar’ın cenazesi, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Dağcılık özgürlük sporu demek değil

DAĞCILIK Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, bazı gençlerin dağcılığı "özgürlük sporu" olarak değerlendirmesinin çok yanlış olduğuna dikkat çekti. Karaca, "Dağcılık hiçbir zaman macera sporu değildir. Bize haber verilseydi onları çığ tehlikesine karşı uyarırdık. ’Özgürlük’ adı verilen tırmanışlar, bazen çok üzücü sonuçlara neden olabiliyor" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!