Sevdiklerinize "hayırlı" kart gönderin

Güncelleme Tarihi:

Sevdiklerinize hayırlı kart gönderin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2000 00:00

Bayram ve yılbaşı için sevdiklerinize, ÇEKÜL, TEMA, DHKD ve AÇEV gibi dernekler ile UNICEF'inkartlarını göndererek, hem doğanın korunması, hem de anne ve çocukların eğitilmesi için yardımda bulunabilirsiniz...

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA), erozyonla mücadele için yürütülen ağaçlandırma, mera ve havza ıslahı ile ''10 milyar meşe'' gibi çeşitli projelerine destek vermek amacıyla satışa sunduğu ürünlerin yanında özel günler için kartlar da hazırladı.

Vakfın, ''Doğa, en nadide değerlerini bu topraklara hediye etti. Siz de yeni bin yılda sevdiklerinize hediye ederek anımsayın, anımsatın'' sloganıyla hazırladığı kartlar hem bayram, hem de yeni yıliçin kullanılabilir.

Zarflarıyla birlikte satışa sunulan kartların fiyatları 160 ile 200bin lira arasında değişiyor.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) da, ''7Ağaç Ormanları'', ''77 Metrekare Toprak Kurtaralım'' ve ''7 Bölge 7 Kent'' projelerine destek vermek isteyenler için tebrik kartları hazırladı.

''ÇEKÜL kartları dostluklarımızı olduğu kadar yurt ormanlarını, topraklarını ve kültür mirasını da çoğaltacaktır'' sloganlı kartlar, 100 ile 150 bin lira arasında değişen fiyatlarda satılıyor.

Doğal Hayatı Koruma Derneği (DHKD) de, Türkiye'de yetişen önemli ağaç türlerinin bulunduğu 10'lu setler halinde tebrik kartları bastırdı. Ağaç hakkında çeşitli bilgilerin bulunduğu kartlar tek tek olduğu gibi 10'lu setler halinde de 2 milyon 400 bin liradan satışa sunuluyor.

ANNE VE ÇOCUKLAR İÇİN...

Kuruluşundan bugüne kadar 100 binden fazla kişinin eğitim olanaklarından yararlandığı Anne ve Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) da bayram ve yılbaşı dolayısıyla kişi ve kuruluşlar için klasik hediyeleryerine, özel olarak dizayn edilmiş 16 çeşit tebrik kartı hazırladı.

Erken çocukluk ve yetişkin eğitimi konularında çalışmalar yürüten AÇEV'in, projelerine kaynak yaratmak amacıyla bastırdığı kartlar 175 bin liradan satılıyor.

Tüm dünyada çocuk haklarının gerçekleşmesi için mücadele veren UNICEF tarafından ise özel olarak sınırlı sayıda basılan kartlar, bayram ve yılbaşı için ''yararlı bir hediye'' imkanı sunuyor.

Tek, 6'lı, 10'lu veya 40'lı paketler halinde satılan kartlar, altınve bronz kabartmalı, pırıltılı gibi değişik özelliklerde ve farklı desenlerde üretildi.

Tek kartlar 195-275 bin, paket halindekiler ise 1 milyon 150 bin ile 4 milyon 600 bin lira arasında değişen fiyatlarda satılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!