‘Sevdiğim asker dönmedi dersin’

Güncelleme Tarihi:

‘Sevdiğim asker dönmedi dersin’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2001 00:00


Murat EĞİLMEZ / İZMİR, DHA
Haberin Devamı

Uçak kazasında şehit olan er Aydın Uçar, öleceğini bilir gibi yazdığı şiirde

‘Gözünden akan yaşı gören olursa Sevdiğim asker dönmedi dersin’ dizeleriyle sevgilisine veda etti.

Askerlik görevini tamamladığı gün Malatya'da düşen uçakta şehit olan er Aydın Uçar'ın kız arkadaşına iletilmek üzere ailesine gönderdiği fotoğrafın arkasına yazdığı şiir, Buca Akıncılar Mahallesi'nde oturan ailesini gözyaşlarına boğdu. Şehir erin, öleceğini bilmişçesine dizelere döktüğü duyguları, büyük bir acıyla yakınlarının yüreğine çöktü.

Uçar'ın 3 ay sonra asker olacak kardeşi Fatih Uçar, ağabeyinden kalan fotoğraflara bakarak, ailece şok olduklarını söyledi.

Fatih Uçar, Tanrı'dan dayanma gücü dileyerek şunları söyledi:

‘‘Ağabeyim, Diyarbakır Subay Orduevi'nde vatani görevini tamamlayarak tezkeresini aldı. Eve dönmek üzere THY'den uçak biletini de almıştı. Ama zam gelince 16 milyon lira eksiği kalmış. Uçakla gelmekten vazgeçti. Biz bu parayı kendisine vermek istediysek de, 'Pilot üsteğmenim beni çok seviyor. Ankara'ya kadar askeri uçakla götürecek. Oradan atlar bir otobüse rahat rahat gelirim' dedi. Ardından da telefon etti askeri uçakla biraz sonra yola çıkacağını bildirdi. Televizyon izlerken acı haberle yıkıldık.’’

Kavuşacağı gün evladını yitiren baba Hasan Uçar ise ‘‘Oğlum tezkeresini almıştı. Bugün akşam saatlerinde buraya gelecekti. Tam kavuşacakken ölüm haberini televizyon verdi. Ben bu acıya nasıl dayanacağım’’ diye gözyaşı döktü.

İşte ağlatan şiir

Bir gün yüreğin aşkımla yanarsa

Benim hasretimle yüzün solarsa

Siyah saçlarını rüzgar bozarsa

Esas duruşumu bozar gelirim

Seni tek başına gören olursa

Derdimden yüzün solarsa

Gözünden akan yaşı gören olursa

Sevdiğim asker dönmedi dersin

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!