Servetim çocuklarım ona feda

Güncelleme Tarihi:

Servetim çocuklarım ona feda
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2011 00:53

İbrahim Tatlıses’in vurulmasıyla birlikte gözler, Kuzey Iraklı ortaklarına çevrildi.

Haberin Devamı

ÜNLÜLER HASTANEYE AKIN ETTİ / FOTO GALERİ 

GÖZYAŞLARI SEL OLDU / WEB TV

TATLISES HAYRANLARIYLA EN SON ANTALYA'DA BULUŞTU /FOTO GALERİ

İŞTE OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

OLAY YERİNDEN KARELER / FOTO GALERİ   

Tatlıses bundan bir yıl önce, Talabani’nin akrabası Abdülkadir Talabani ve Saddam Hüseyin’in oğlu Uday’ın eski ortağı Rojdi Said ile Dohuk, Erbil ve Süleymaniye şehirlerinde on bin villa ve apartmandan oluşan dev inşaat projesine ortak olmuştu. Ortakları, “Aramıza girmek, ticaretimizi engellemek isteyenler vurmuş olabilir. Çocuklarım ve servetimi ona feda ederim” diyor.

Tatlıses, 2010 Nisan’ında, Kuzey Irak’ta iki ortağıyla birlikte orta ve üst gelir grubuna yönelik 10 bin villa ve apartmandan oluşan dev inşaat projesine başladı. Celal Talabani’nin yakın akrabası Abdülkadir Talabani ve Saddam Hüseyin’in oğlu Uday’ın eski ortağı Rojdi Said ile girdiği bu dev yatırım için Irak devleti, 600 dönüm araziyi bedava tahsis etti. Bu, bir dönümün 2 bin 500 metrekare sayıldığı Irak’ta, 1 milyon 500 bin metrekare anlamına geliyor. Hiçbir ortağın sermaye koymadığı bu işten, evleri sattıkça para kazanacaklardı.

Dohuk, Süleymaniye ve Erbil’de başlayan inşaatlara, Irak’ta çok sevildiği için Tatlıses’in Cennet Bahçeleri (Desti Beheşti Tatlıses) deniyordu. Bugüne kadar 4 bini kağıt üzerinde satılan ancak 2 bin 700’ü bitirilen villa ve apartmanlar nedeniyle Tatlıses’le ortaklarının arası bozulmuştu. Son iki buçuk aydır Kuzey Irak’a gitmiyordu. Tatlıses yakın çevresine “Ortaklarım ağırdan alıyor. ‘Herkes Tatlıses Konutları’ diye alıyor, şöhretim satıyor” diyordu.

Son buluşma

7 Mart’ta Abdülkadir Talabani ve Rojdi Said, İstanbul’a geldi. Said, Tatlıses’e barışma hediyesi olarak “56801 Süleymaniye Irak” plakalı siyah Nissan Infinity cip getirdi. Vurulmadan iki gün önce 11 Mart’ta, Tatlıses Televizyonu’nda Türk medyasına kapalı bir basın toplantısı yaptılar. Açıklamaya göre ortaklar arasında hiçbir problem yoktu, inşaat devam ediyordu. Ailesiyle sık sık Türkiye’ye gelen Rojdi Said ve ailesi, “ağabey” dediği Tatlıses’in evinde kalıyordu. Hayran olduğu Tatlıses’in inşaata ortak olmasını da kendisi sağlamıştı. Irak’ın sayılı zenginlerinden olan Rojdi, Tatlıses’i ziyaret etmek için bugün Mısır’dan getirttiği özel uçakla geliyor. Tatlıses’in vurulması üzerine gözlerin üzerine çevrildiği Rojdi Said’in çevresine “Tatlıses’in canına kastetmek gibi amacımız olamaz. Tatlıses bizim ağabeyimizdir. Sayesinde ekmek kazanıyoruz. Çocuklarım ve servetimi ona feda ederim. Onu öldürmek isteyenler, Tatlıses’le aramıza girmek ve ticaretimizi engellemek isteyenler olabilir” dediği söyleniyor.

Servetim çocuklarım ona feda


Kürtçe reklam filminde oynamıştı

KUZEY Irak’ta “Cennet Bahçesi” adlı konut projesine ortak olan Tatlıses, Kürtçe hazırlanan reklam filmlerinde de rol almıştı. Kürtçe reklam filmi, bölgedeki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi’ne ait Kürt kanallarında sürekli dönmeye başlamıştı. Reklam filminde de rol alarak Kürtçe konuşan İbrahim Tatlıses, artık villa döneminin kapandığını daha modern konut dönemi başladığını anlatırken, fon müziği olarak Türkiye ve Kuzey Irak’ta sevilen “Şemmame” isimli şarkısını seçmişti.

Haberin Devamı

 

Haberin Devamı

 

 

 

SON KONUŞMASINDA ÖLÜMDEN BAHSETMİŞTİ / WEB TV 

ÜNLÜLER HASTANEYE AKIN ETTİ / WEB TV 

İBRAHİM TATLISES'İN SON KONSERİ / WEB TV

ŞANLIURFA TATLISES'E AĞLIYOR / WEB TV 

TATLISES'İN SALDIRIYA UĞRADIĞI YERİN GÜNDÜZ GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

TATLISES'İN KUZEY IRAK MİLLİ PİYANGO ÇEKİLİŞİNDEKİ GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

KÜÇÜK BİR MAĞARADA DOĞDU İMPARATOR OLDU- Tatlıses'in hayat öyküsü  

NAMLUNUN SOĞUK YÜZÜNÜ GÖREN ÜNLÜLER- Foto-galeri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!