Sert ve romantik

Güncelleme Tarihi:

Sert ve romantik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2001 00:00



Haberin Devamı

Aksiyon filmlerinin sert hatlı karizmatik oyuncusu Stevan Segal'in başrolünü üstlendiği Kurşun, eroin tacirlerine karşı savaş veren bir dedektifin maceralarını konu alıyor. Kısa sürede vurdulu kırdılı filmlerin yıldızı olmayı başaran Segal bir aikido ustası. Hatta bu dövüş sporunun çıktığı ülkede üstad olarak kabul edilen bir Amerikalı. Öyle sert göründüğüne bakmayın, aynı zamanda iyi de bir müzisyen.

Kısa sürede dünyanın sayılı yıldızları arasına giren Steven Seagal film piyasasına 1987 yılında kendisini bir aksiyon başrol yıldızı haline getiren Above the Law filminde oynayarak başladı. Seagal aynı zamanda bu filmin ortak yazarlığını ve ortak yapımcılığını da üstlendi. Bunu aralarında Hard to Kill (Soğuk Nefes), Marked For Death, yapımcılığını da yaptığı Out For Justice (İntikam Yemini), çok iyi çıkış yapan ve ikincisinde yapımcılık da yaptığı Under Siege 1 ve 2 (Kuşatma Altında 1-2), yönetmenliğe ilk adımı olan çevreci On Deadly Gruond (Ölümcül Topraklarda) ve Fire Down Below filmlerinin bulunduğu bir dizi aksiyon içerikli hit film takip etti. Seagal ayrıca Kurt Russel'ın karşısında bir aksiyon hiti olan Executive Decision filminde anahtar küçük bir rolde, Keenen Ivory Wayans ile birlikte The Glimmer Man (İftiranın Bedeli) filminde başrol oynadı ve uzun metrajlı film My Giant'ta yine küçük bir rolde göründü. Ve The Patriot filminde başrol oynadı.

JAPONYA'DA SALON AÇTI

Beyaz perdenin ünlü yıldızı Detroit'te doğdu ve Güney Kaliforniya'da büyüdü. Savaş sanatlarına karşı olan ilgisi henüz 7 yaşındayken başladı. Evine yakın bir yerdeki Japon dojo'sunu (çalışma salonu) keşfeden Seagal burada son derece zor olan, ruh ve bedenin bütünlüğüne dayanan bir savaş sanatı olarak kabul edilen Aikido çalışmaya başladı. Bundan 10 yıl sonra Seagal Japonya'ya gitti ve orada savaş sanatları ustası olarak şöhret kazandı. Tokyo'da Asyalı olmadığı halde kendi dojo'sunu organize eden ilk kişi oldu. Seagal'ın dojo'su bugün 2.000'in üzerindeki öğrenicisiyle halen faaliyette bulunuyor.

Dünyanın önde gelen aktörlerinden olan Steven Seagal'ın yetenekleri sinema ve Aikido ile sınırlı değil. Onun hayatında müzik de profesyonel anlamda önemli bir rol oynuyor. Yaratıcılığına beste yapmayı ve seslendirmeyi de eklemiş olan ünlü aktör gitar çalmaya ilk kez 1960'ların sonlarında başlamış. Seagal'ın etkilendiği sanatçılar arasında Curtis Mayfield, Lightning Hopkins, Procol Harum, Jimi Hendrix ve blues ustaları Albert King, B.B. King, Muddy Waters, Robert Johnson and Sonny Boy Williamson gibi isimler var.

Seagal bugüne kadar James Burton, Vince Gill, Leon Russell, Taj Mahal, Richie Sambora ve Delbert Maclinton gibi ünlülerle birlikte çaldı ve stüdyoya girdi.

Seagal'ın son aşamalarında olan ilk albümüne keyboardda Marty Grebb (Bonnie Raitt, John Lee Hooker, John Lennon, Etta James, The Eagles); vokalde Crystal Taliefro (John Mellencamp, Elton John, Meatloaf, Natalie Merchant) ve gitarda Don Pressman gibi sanatçılar da katkıda bulunuyor.

Steven Seagal Seoul'de Michael Jackson'ın Güney Kore'li çocuklar için düzenlediği ve Mariah Carey, Luther Vandross ve Boyz II Men'in de yer aldığı yardım konserinde 50.000'in üzerinde seyircinin karşısına çıktı. Ve sahnede çok iyi bir performans sergiledi.

KURŞUN

Uyuşturucu mafyasına karşı

DETROIT'İN en zorlu bölgelerinden birinin sınırlarından elli kilo eroin kayıplara karışır ve bunun nasıl olduğunu kimse bilemez. Bu elli kiloluk eroin birisini zengin edecektir - belki de üniformalı birisini - tabii kimse konuşmadığı takdirde.

Para konusunu en sona koyan Latrell Walker'ın (DMX) kafasında bu durum şu soruyu uyandırır; karşılaştığı bu polisler kötü müdür? Ancak Orin Boyd (Steven Seagal) ile bazı yollardan geçtikçe hiçbir şeyin, hatta yaşamın bile, göründüğü gibi olmadığını anlar.

Sırf hizmet etmek için yasanın sınırlarını fazlaca zorlayan sıkı bir şehir dedektifi olan Orin cezalı olarak şehir merkezine gönderilir. Ancak bir yeraltı uyuşturucu operasyonunun tohumlarına ayağının takılması ise bir an meselesidir. Gerçeği ortaya çıkarmasına yardımcı olacak insan da polis değildir. Orin Boyd'a göre Latrell Walker uyuşturucu ticaretinden zengin olmakta olan bir gangsterden başka bir şey değildir. Ancak Latrell de göründüğü gibi değildir.

Her tarafta bulunan düşmanlar ve sadece bir tek şans ile Latrell ve Orin bölgenin can damarındaki ölümcül planı ortaya çıkarmak için güçlerini birleştirmek zorundadırlar.

Kurşun (Exit Wounds) bir aksiyon ustası ve savaş oyunları sanatçısı olan Steven Seagal ile Romeo Ölmeli filmindeki güçlü yardımcı rolü ile izleyicinin dikkatini çeken, DMX'i bir araya getiriyor. Filmde ayrıca Isaiah Washington, Anthony Anderson, Bill Duke, Jill Hennessy rol alıyorlar. Filmin yönetmeni Andrzej Bartkowiak..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!