Serseri kurşuna müebbet

Güncelleme Tarihi:

Serseri kurşuna müebbet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2017 22:31

Ümraniye Ihlamurkuyu’da, 14 Eylül 2016’da Kurban Bayramı’nın 3. günü bir akrabası ile birlikte evlerinin bahçesinde bilgisayar oyunu oynayan Zinar Duramaz, serseri bir mermiyle başından vurularak yaşamını yitirmişti.

Haberin Devamı

Olay yeri inceleme ekipleri, mermi çekirdeğini Zinar’ın arkasındaki duvara saplanmış olarak buldu. Merminin geliş istikameti incelendiğinde, silahın komşu binanın üst katından ateşlendiği saptandı. Polis, Erol Taşkın’a ait evin girişinde de 9 mm çapında boş mermi kovanı buldu. Erol Taşkın, emniyette ateş ettiğini itiraf ederek silahı sakladığı yeri söyledi. Erol Taşkın tutuklandı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Erol Taşkın’ın ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis ile cezalandırılması talep edildi.

‘UYUŞTURUCU ETKİSİNDEYDİ’

Anadolu 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında söz alan müşteki avukatı Oktay Keskin, “Sanık, bilerek ve isteyerek maktulü görebileceği tek pencereden ateş etmiştir. Bu nedenle eylemi kasten işlemiştir. Cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.
Son sözü sorulan Erol Taşkın ise, “Çok üzgünüm. İsteyerek böyle bir şey yapmadım” dedi. Sanık avukatları duruşmada, Erol Taşkın’ın olay günü uyuşturucunun etkisinde olduğunu ve bu nedenle Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınması gerektiğini belirtti. Bu talebi reddeden mahkeme heyeti, sanık Erol Taşkın’ı, 12 yaşındaki Zinar Duramaz’ı kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!