Serin ve yağışlı hava geliyor

Güncelleme Tarihi:

Serin ve yağışlı hava geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2008 17:55

Yurdun kuzey ve iç kesimlerinin, bu geceden itibaren, Karadeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği, yarın hava sıcaklığının yağışla birlikte yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 6-8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan “meteorolojik uyarı”da, bu gece saatlerinden itibaren yurdun kuzey ve iç kesimlerinin Karadeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarında bu gece başlayacak yağışların, yarın Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında devam etmesi bekleniyor. Yarın hava sıcaklığının yağışla birlikte yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 6-8 derece azalacak, rüzgar kuzey bölgelerde kuvvetli olarak esecek.

Uyarıda, yağışların Karadeniz bölgesinde etkili olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuz şartlara (sel, taşkın, su baskını, yıldırım düşmesi ve benzeri) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!