Seri katil kurbanı öğrenciyi arkadaşları unutmadı

Güncelleme Tarihi:

Seri katil kurbanı öğrenciyi arkadaşları unutmadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2011 20:47

İZMİR’de, üç günde üç kişiyi öldüren Hamdi Ayri’nin kurbanlarından İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1’inci sınıf öğrencisi Ayşe Selen Ayla’yı, arkadaşları öldürülüşünün birinci yıldönümünde andı. Öğrenciler, okuldan yürüyerek geldiklerini olay yerine, Ayşe’nin fotoğrafları ile karanfil bıraktı.

Haberin Devamı

İzmir’e korku dolu günler yaşatan üç cinayetten ilki geçtiğimiz yıl 25 Nisan’da bir banka şubesinde çalışan Esra Yaşar’ın (27), Balçova Çağdaş Caddesi, 5 numara önünde öldürmesiyle başladı. Katil, genç kızın cep telefonu ve çantasını da alıp kayıplara karıştı. Bir gün sonra da yine aynı semtte İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1’inci sınıf öğrencisi Ayşe Selen Ayla (22), aynı şekilde öldürdü ve eşyaları gaspedildi. Üçüncü cinayet, üçüncü gün bu kez Konak’da Kemeraltı Hisarönü bölgesinde işlendi. Azra takma adlı travesti Mustafa Has (30) da yine tabancayla otomobilinin içinde öldürüldü. Olayın ardından polisin başlattığı çalışma sonrasında, katil zanlısı Hamdi Ayri, Bodrum’da kaldığı pansiyona düzenlenen operasyonla yakalandı. Ayri hakkında, üç kişiyi kasten öldürmekten üç kez ‘ağırlaştırılmış müebbet’, ‘Silahla yağma’ suçundan 45 yıl, ruhsatsız silah kullanmaktan 1 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. İzmir 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava henüz sonuçlanmadı.

KARANFİLLİ ANMA

Olayın yıldönümünde İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde okuyan arkadaşları Ayşe Selen Ayla’yı unutmadı. Ders çıkışında toplanan ve siyahlar giyen yaklaşık 150 öğrenci, ellerinde karanfillerle okullarından olay yeri olan Tayfun Sokak’a kadar yürüdü. Burada Ayşe’nin öldürüldüğü yere fotoğraflarını ve karafilleri bırakan öğrenciler adına arkadaşı Cansu Karakız bir konuşma yaptı. Ayşe’yi anmak için toplandıklarını söyleyen Karakız, "Ayşe’yi unutmadık, tabii Esra ve Azra’yı da unutmamak lazım. Bizler bi olaya bir nebze dikkat çekmek için istiyoruz. Bu ne ilk olacak ne de son. Bu tip olayların en aza indirilmesini ve var olan davaların bir an önce bitirilmesini istiyoruz" dedi.

Öğrencilerden İnci Atkaya da, olayın ardından hiçbir önlem alınmadığını öne sürüp, halen okullarının yakınında bir kamera sisteminin bile kurulmadığını, ölenlerin unutulamaması gerektiğini dile getirdi. Ölen arkadaşlarını anan öğrenciler, daha sonra okullarına döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!