Seri katil çıktılar

Güncelleme Tarihi:

Seri katil çıktılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ana okulu öğretmeni Serpil Yeşilyurt'a tecavüz edip, yaklaşık 100 yerinden bıçaklayarak öldüren 4 küçük canavar seri katil çıktı. Daha önce çeşitli kereler hapse giren canavarlar, Ukraynalı 2 kadını da tecavüz ettikten sonra işkenceyle katletmişler. Canavarlar soymak istedikleri bir kişiyi de öldürmüşler.

Ümraniye'de sokak ortasında zorla kaçırdıkları 20 yaşındaki ana okulu öğretmeni Serpil Yeşilyurt'u tecavüz ettikten sonra hunharca öldüren, annesi Hanım Yeşilyurt'u da bıçakla delik deşik eden canavar ruhlu 4 genç, ‘Seri katil’ çıktı. Kapkaç ve oto hırsızlığı suçlarından birçok kez yakalandıkları belirtilen S.D. (13), S.K. (17), İ.A. (16) ve İ.Ç. (16), Asayiş Şube Cinayet Bürosu'nda yapılan sorgularında daha önce karıştıkları olayları bir bir itiraf ettiler. Kapkaç yapmak isterken kendilerine direnen kimliği belirsiz genç bir kadını kaçırıp, Şile yakınlarında ormanlık arazide tecavüz ettikten sonra eşarpla boğup öldüren sanıkların, daha sonra da kafasını kestikleri bildirildi.

UKRAYNALILARI KATLETTİLER

Sorgularında karıştıkları olaylarla ilgili itiraflarda bulunan 4 sanık, açıklamalarıyla tecrübeli polisleri bile hayrete düşürdüler. 17 yaşındaki S.K. ile suç ortakları Ümraniye'de ormanlık alanda geçen yıl 15 Haziran'da tecavüz edildikten sonra işkence yapılan Ukrayna uyruklu 22 yaşındaki Nina Kharadzheva ile 18 yaşındaki Ganna Mıkhlına'yı da kendilerinin öldürdüğünü itiraf ettiler. Genç kadınları kafalarına birer kurşun sıkarak öldürdükten sonra üzerlerindeki paraları da aldıklarını söyledikleri bildirilen sanıkların, 23 Haziran 1997'de Ümraniye, Sanayi Mahallesi'nde soygun amacıyla durdurdukları Selim Güz ile iki arkadaşını kurşunladıklarını anlattılar. Soygunculara direnen Güz açılan ateş sonucu ölürken, arkadaşları İsmail Şengül ile Hasan Kara'nın da yaralandığı belirlendi.

HEPSİ BİRER CANAVAR

Daha önce de oto hırsızlığı ve kapkaçtan yakalanan sanıklardan İ.A.'nin 16.5 ay, S.K.'nin da 2.5 ay cezaevinde yattığı belirlendi. Sanıkların suç ortağı 16 yaşındaki A.A.'nın aranmasına devam edildiğini bildiren polis yetkilileri, S.D.'nin ağabeyleri Ahmet ve Sinan D.'nin hırsızlık ve kapkaç, İ.A.'nun ağabeyi Bülent A.'nun da kapkaç ve hırsızlıktan sabıkalı olduklarını bildirdi. S.D. ve ağabeyi Ahmet D.'nin 2 ay önce yine Ümraniye'de kapkaç yaparken yakalandığı öğrenildi. Çıkarıldıkları mahkemede S.D. serbest bırakılırken ağabeyinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi. Ümraniye, Aşağı Dudullu'da gecekondularda oturan sanıklardan, İ.Ç.'nin 4 kardeşin en küçüğü, S.D.'nin de 9 kardeşin en küçüğü olduğunu belirten komşuları sanıklar hakkında konuşmaktan kaçındı. 4 gençten S.K.'nin annesinin Bitlis'te olduğu, babasının da geç saatlere kadar evine uğramadığı ve herhangi bir iş yapmadığını söyleyen komşuları, sanıkların bölgede çete kurup hep birlikte dolaştıklarını ifade ettiler. Diğer üç gencin ailesi olaylar üzerine evden dışarı çıkmayıp, kimseyle konuşmazken, komşuları da fazla bilgi vermekten kaçınarak, ‘‘Birşey söylersek bize musallat olurlar. Bunlar belalı kişiler’’ dediler.

TRENDEKİ VAHŞET SORGUSU

Sanıkların, Kartal, Cevizli'de iki hafta önce evine giderken kapkaççıların saldırısına uğrayan ve çantasını bırakmayınca perona düşerek feci şekilde can veren 25 yaşındaki Aysel Tabak'ın ölümüyle ilgili de sorgulandıkları öğrenildi. Çapraz sorguya alınan ve birbirleriyle görüştürülmeyen 4 sanığın Ümraniye, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Üsküdar bölgelerinde bugüne kadar birçok kapkaç olayının failleri oldukları belirtildi.

3 ayrı suçtan yargılanacaklar

Ümraniye'de meydana gelen ve kamuoyunda büyük tepki yaratan tecavüz vahşetinin 18 yaşından küçük 4 zanlısı 3 ayrı suçtan yargıç karşısına çıkacaklar. Zanlılar S.D. (13), S.K. (17), İ.A. (16) ve İ.Ç. (16), anaokulu öğretmeni Serpil Yeşilyurt'u zorla kaçırıp alıkoymaktan, zorla ırza geçmekten, işkenceyle öldürmekten, annesi Hanım Yeşilyurt'u zorla kaçırmak, zorla tecavüz ve işkenceyle öldürmeye tam kalkışmaktan yargılanacaklar. Vahşetin 4 zanlısı, öğretmen Yeşilyurt'u zorla kaçırıp alıkoymaktan TCK 429 uyarınca 3-10 yıl, zorla ırzına geçmekten 416/1-2 uyarınca 12 yıl ağır hapis, canavarca his ve işkenceyle öldürmekten 450/3 uyarınca idam cezalarına çarptırılmaları istemiyle yargılanacaklar. 4 zanlı, anne Yeşilyurt'u zorla kaçırıp alıkoymaktan TCK 429'a göre 3-10 yıl, zorla ırzına geçmekten 12 yıl hapis ve canavarca his ve işkenceyle öldürmeye tam kalkışmaktan 450/3'e göre en az 20 yıl olmak üzere toplam 42 yıl ağır hapis cezası istemiyle yargılanacaklar.

Vahşi tecavüz ve cinayetin 4 zanlısı için anne-kız Yeşilyurt'lara yönelik eylemleri nedeniyle TCK'nda yeralan 3 ayrı madde uyarınca istenen cezalar birer idam ve toplam 64'er yıl ağır hapis olarak belirlendi. Zanlıların yaşlarının üçünün 18'den, birinin 15'ten küçük olması cezaların infaz yönünü gündeme getiriyor. Bu durumda 15 yaşından küçük S.T. aynı suçlamalarla doğrudan Çocuk Mahkemesi'ne çıkarılacak. Diğer üç zanlı TCK 55/3 uyarınca yaşlarının 18 yaşından küçük olması gözönüne alınarak 1/3 indirimden yararlanacaklar. Zanlıların verilen mahkûmiyetin infazında 647 sayılı yasanın infazla ilgili maddesinde yeralan ve cezaların yarısının doğrudan yarıya indirilmesine gerekçe yapılan ‘İyi hal’’ indiriminden yararlanmaları beklenmiyor. Zanlılar idam cezası alsalar dahi bu cezanın uygulanmaması bir yana yaşların küçüklüğü nedeniyle 36 yıl hapis üzerinden ayrıca üçte bir indirime tabi tutulacaklar. İnfaz yasasında son değişiklik uyarınca zanlılar, verilen hapis cezasının her ayını 6 gün eksik yatacaklar.

İçerde koğuş ağası olurlar

Kapkaç, oto hırsızlığı gibi basit suçlarla başlayıp işi seri cinayetlere, vahşete kadar götüren canavar ruhlu 4 gencin sorgularının tamamlanması için DGM Savcılığı polise 4 gün ek gözetim süresi verdi. Sanıkların itirafları karşısında dehşete düştüğünü söyleyen tecrübeli bir polis şefi, cezaevinden çıktıktan sonra işi daha da azdıracaklarına mutlak gözüyle baktığını ifade etti. Tecrübeli polis şefi şunları söyledi: ‘‘Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi açılmadan önce bu suçlular Bayrampaşa Cezaevi'ne konurdu. Burada mahkumların, ‘Ahlak, namus' anlayışı gereği bu tür suçluların şişlenerek öldürülmesi ve cezaları mahkûmların kendilerin vermesi üzerine çocuk suçlular şimdi Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi'ne konuyor. Ancak bu cezaevi de ıslah görevini yerine getirmiyor. Şimdi yaşı 18'den küçük olan bu sanıklar Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi'nin sübyan koğuşuna konacak. Oradaki diğer mahkûmlardan daha deneyimli, yaptıkları işler bakımından daha gözüpek oldukları için koğuşlarda hakimiyet kurup, birer ‘Küçük Ağa' olacaklar. Cezaevinde diğer mahkûmlar tarafından el üstünde tutulup, istedikleri yapılacak. Çıkınca daha da azıtmış olacaklar.’’

Ağabeyi kulağını kesmiş

13 Eylül'de cezaevinden çıkan S.K.'nın cezaevine girmeden önce kendisinden izinsiz olarak otomobilini aldığı gerekçesiyle ağabeyi tarafından ilginç bir şekilde cezalandırıldığı ortaya çıktı. Ağabey K.'nın otomobilini izinsiz olarak alıp gezmeye giden S.K.'nın , ‘‘Bu kulağına küpe olsun’’ diye sağ kulağının üstünü kestiği belirlendi.

Herkesi ağlattı

Ümraniye, Atakent'teki Prenses Anaokulu'nun çok sevilen öğretmeni 20 yaşındaki Serpil Yeşilyurt'un tecavüz edildikten sonra 91 yerinden bıçaklanarak öldürülmesi büyük infial uyandırdı. Sadece genç kızın okulunda ve mahallesinde değil, tüm Türkiye'de yaşadığı vahşet tüyleri diken diken etti. Minik öğrencilerinin sevgili öğretmeni Serpil Yeşilyurt'un başına gelenleri dehşet içinde öğrenen halk, sanıklara lanetler yağdırarak, ‘Bunları yaşatmamak lazım. Bunlar insan olamaz’’ diye tepki gösterdiler. Serpil Yeşilyurt'un önceki gün kaldırılan cenazesi sırasında toplanan yüzlerce kişi sapık katillere lanet yağdırıp, genç kızın fotoğraflarıyla yürüyüş yaptı. Mezarlığa kadar süren yürüyüş sırasında, birçok kişinin gözyaşları döktüğü, bir taraftan da, ‘‘Gül gibi kıza nasıl kıydınız. Hiç mi insafınız yoktu. Sizin anneniz, ablanız yok mu?’’ diye bağırdıkları gözlendi. Bu fotoğraf ise anılarda kaldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!