Sergiler

Güncelleme Tarihi:

Sergiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

İSTANBUL

Toprakbank Sanat Galerisi'nde düzenlenen karma sergi sürüyor. Aralarında Salih Acar, Ramiz Aydın, Devrim Erbil, Kainat Barkan Pajonk, Muhsin Kut ve Kenan Çizer'in de bulunduğu 16 sanatçının yapıtlarının yeraldığı bu sergi 25 Temmuz tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Borusan Kültür ve Sanat Merkezi, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin yapıtlarına evsahipliği yapıyor. Yeni Öneriler/ Yeni Önermeler 3 başlıklı bu sergi 31 Temmuz tarihine kadar görülebilecek.

ANKARA

Ankara'da yaz ayları ile birlikte sanat galerileri karma resim sergilerine ağırlık vermeye başladı. Dam Sanat Galerisi ay boyunca çok sayıda ressamın eserlerini toplu olarak sergilemeyi sürdürüyor. Sanatçıların çalışmalarına bir arada yer verilen sergi ilgi çekiyor.

Milo Sanat Galerisi karma resim sergisi ile sanatseverlerin karşısında. Sergide Nihat Aksakal, Elif Başarır, Hasan Kıran, Ferit Ünver ve Hüseyin Yıldırım gibi çok sayıda sanatçının çalışmalarına yer veriliyor. Sergi 30 Temmuz tarihine kadar açık kalacak.

The British Council Sanat Galerisi İki Sanatçı İki Yaklaşım isimli sergi ile sanatseverlerin karşısında. Sergide Z. Asude Barlas ve Devlet Dirik'in çalışmaları yer alıyor. Etkinlik 21 Temmuz tarihine kadar açık kalacak. Sanatçıların özgün çalışmaları sanatseverlerin beğenisini topluyor.

İZMİR

Ressam Betül Kocagil, eşi Ürolog Opr. Dr. Süleyman Kocagil'in doğum yeri Kos adasını tuvaline taşıdı. Kocagil'in Bodrum Oasis Kültür Sanat merkezi'nde açtığı ‘‘Kos Adası'nı Birlikte Tanıyalım’’ sergisi beğeni topladı. Kos Adası'nda Türk, İtalyan ve Yunanlıların yıllarca kardeşçe, dostça, içiçe, birbirlerinin örf, adet, müzik, yemek ve oyunlarını benimseyerek yaşadıklarını söyleyen Kocagil, ‘‘Kos ile Bodrum arası Hüseyin Burnu Feneri ile Akyarlar Köyü sahillerinden ölçüldüğünde 2.7 mil. Kos'ta pekçok Türk, Bodrum'da pekçok Koslu yaşıyor. Sergimin amacı Kos Adası'nı birlikte tanımak’’ dedi. Betül Kocagil'in 24 tablosundan oluşan sergisi ay sonuna kadar açık kalacak.

Çeşme Altın Yunus Sanat Galerisi, sezonu Gencay Kasapcı sergisiyle açtı. Ankara doğumlu sanatçı Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümünü bitirdi. İtalyan Hükümeti'nin bursuyla İtalya'ya giden sanatçı Uluslararası Gubbio Resim yarışmasında birincilik ödülü aldı. Yurda döndükten sonra Ankara ve İstanbul'da çeşitli kuruluşlara panolar, Mersin'e ‘‘Özgürlük Anıtı’’ ve daha sonra ‘‘Portakal Ağacı’’ anıtını yaptı. Sergi 22 Temmuz'a kadar gezilebilecek.

Kreatif fotoğrafları bugüne kadar birçok dergi ve gazetede yayınlanan Zafer Yavuz'un 3. kişisel fotoğraf sergisi Karşıyaka D&R Art Gallery'de ziyarete açıldı. Fotoğrafları çektikten sonra kişisel yorumlarını katarak tekrar çektiğini belirten Yavuz, fotoğraf ve kısa film çalışmalarını halen serbest olarak yürütüyor. Sergide, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Fotoğrafçılık Ana Sanat Dalı Mezunu Yavuz'un 35 ile 50 Milyon Lira arasında etiket taşıyan 14 eseri bulunuyor. Zafer Yavuz'un sergisi 20 Temmuz'a kadar açık kalacak.

Ressam Çiçek Bozkuş, eserlerini Kuşadası KUYDAŞ Sanat Galerisi'nde sergiliyor. 23 Temmuz'a kadar açık kalacak sergide Bozkuş'un son dönem çalışmaları yer alacak. İzmir doğumlu sanatçı Buca Eğitim Enstitüsü Resim İş Bölümü'nden mezun oldu. Halen İzmir Alsancak Epsilon Sanat Galerisi'nde sanat eğitimiciliği yapan sanatçı karma ve yarışmalı sergilere katıldı. Bozkuş'un pek çok eseri yerli ve yabancı koleksiyonlarda yar alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!