Şeref duyduk Hocam

Güncelleme Tarihi:

Şeref duyduk Hocam
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

Prof. Dr. İhsan Doğramacı, son 50 yıl içinde dünya sağlığına en çok katkı yapan kişi seçildi. Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘‘Büyük Ödül''e layık görülen Prof. Doğramacı, ‘‘Bu ödülü Türkiye adına kabul ediyorum'' dedi. Doğramacı'ya ödülü 15 Eylül'de Çırağan Sarayı'nda verilecek.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), son 50 yılda dünya sağlığına en çok katkı yapan kişi olarak Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve YÖK eski Başkanı Prof. Dr. İhsan Doğramacı'yı seçti. Örgüt, dünya sağlığına katkıları dolayısıyla Doğramacı'ya büyük ödül verilmesini kararlaştırdı.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Komite toplantısı, 15-21 Eylül günleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek. Toplantıda gündemdeki konuların değerlendirilmesiyle birlikte, WHO büyük ödülleri de verilecek. Doğramacı'ya ödülü 15 Eylül'de Çırağan Sarayı'nda yapılacak bir törenle verilecek.

Doğramacı, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, ‘‘Böyle bir karar alındığı bana bildirildi. Beni seçmişler, bundan şeref duydum'' dedi.

Geçmişte de bu tür ödüller aldığını anımsatan Doğramacı, ‘‘Ama bir Türk olarak böyle bir ödül almak benim için gurur verici bir olaydır'' değerlendirmesini yaptı.

WHO'nun diğer ödüllerinin de dağıtılacağı törenlere Avrupa'dan çok sayıda sağlık bakanı katılacak. Bu arada, UNICEF (BM Uluslararası Çocuklara Acil Yardım Fonu) yararına da bir konser gerçekleştirilecek.

Bilkent Senfoni Orkestrası'nın vereceği konsere İdil Biret solist sanatçı olarak katılacak. Biret, Brahms'ın Keman Konçertosu'nu seslendirecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!