Serbest bırakılan tecavüz zanlısı tekrar gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Serbest bırakılan tecavüz zanlısı tekrar gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2009 10:32

Zonguldak'ta, yaklaşık 2 yıl önce 16 yaşındaki genç kıza tecavüz ederek hamile bıraktığı iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra mahkemece serbest bırakılan kişi, hakkında çıkarılan yakalama kararı doğrultusunda İzmir'de gözaltına alındı.

2007'de komşu ve uzaktan akrabaları olduğu bildirilen Cemil K'nin (66) tecavüzüne uğradığını iddia eden Ç.K'nın ailesi, durumu jandarmaya bildirerek şikayetçi oldu.

Soruşturma kapsamında, genç kızın, Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nce yapılan sağlık kontrolü sonucunda, saldırıya ait herhangi iz bulunmadığı, geçen zaman içinde iyileşmiş olabileceği, kızlık zarının sağlam olduğu, ancak 20 haftalık gebeliğin bulunduğu yönünde rapor verildi.

Savcılıkça hazırlanan dosyasının gönderildiği Zonguldak 1. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada mahkeme heyeti, cinsel saldırı ve mesken masuniyetini ihlal suçlarından tutuklanması istenen Cemil K'nin, mevcut delil durumu dikkate alınarak serbest bırakılmasına karar verdi.

Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 24 Temmuz 2007'de kürtaj olan Ç.K. ile şüpheliden alınan kan örneklerinin gönderildiği Adli Tıp Kurumu, mahkeme kararından yaklaşık 3 ay sonra babalık testini sonuçlandırdı.

Hakkındaki suçlamalarla ilgili serbest bırakılan Cemil K'nın “kürtajın ardından elde edilen ceninin yüzde 99,99 babası olduğu” belirlendi.
Bunun üzerine, dosyadaki mevcut deliller çerçevesinde, şüpheli hakkında 7 Aralık 2007'de Zonguldak 2. Sulh Ceza Mahkemesince yakalama kararı verilmesine karşın, araştırmalarda ikametinde olmadığı belirlenen Cemil K'ye ulaşılamadı.

Olayla ilgili dava dosyasını hazırlayan Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Haziran 2008'de tamamlanan iddianame doğrultusunda, evde yalnız bulunan 15-18 yaş grubundaki mağdura zorla tecavüz edip, hamile kalmasına ve bu şekilde kürtaj olup ruh sağlığının bozulmasının yanı sıra konut dokunulmazlığı ihlal suçunu işlediği anlaşılan şüphelinin yargılanması için kamu adına Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açtı.

Arama çalışmaları süren Cemil K, yaklaşık 2 yıl sonra İzmir'de bir bankada işlem yapmak istediği sırada gözaltına alındı. Cemil K'nın, gerekli hukuki işlemlerin tamamlanmasının ardından yargılanmak için kente gönderileceği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!