Senin etnik temelin karısık

Güncelleme Tarihi:

Senin etnik temelin karısık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2014 01:45

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na ‘Alevi’, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a da ‘Zaza’ diye seslenmesini eleştirdi.

Haberin Devamı

Bahçeli, “Yani şu tablo aynen Suriye'de ve Irak'ta kardeş kardeşi boğan bir tablodur. Böyle bir şey olabilir mi? Bunu kabul etmek mümkün değil. Şimdi buradan söylüyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, senin etnik temelin karışık. Kaynağın da bulaşık” dedi. Seçim çalışmalarını Mersin’de sürdüren Bahçeli, özetle şunları söyledi:

YÜREĞİN YOK ONU SÖYLEMEYE

- Sıkışmış, her türlü yalanı dolanı söylüyor, iftiraları yapıyor. Neymiş efendim, Ekmeleddin Bey Kahire'de doğmuş. Memleketin evladı sayılmazmış. Bu aklı ona kim veriyorsa, onu yere çakmak için veriyor demektir. Eğer cesaretin var, bir bildiğin var ve bunun için bunu söylüyorsan, bunu açıkla. De ki, ben Cumhuriyetin bütün değerlerine karşı bir adamım. Cumhuriyeti kurandan tutun, cumhuriyetin kazanımlarının alayına karşıyım. Cumhuriyeti kuran ise Selanik doğumlu Mustafa Kemal Atatürk. Ona karşı olduğunu yüreğin yok söylemeye.

SENDEN OLMAZ

Haberin Devamı

- Arkasından da son günlerde, 'Babam söyledi biz de Türkmüşüz' diyor. Al birini vur ötekine. Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'nden Kıbrıs'a giden güzide bir vatan evladının mensubu olan ve orada doğan Alparslan Türkeş, Lefkoşe'de doğdu diye memleket evladı sayılır mı, sayılmaz mı? Şimdi de kalkmış, dün kol kola gezmişler, Oslo'dan bilmem nereye kadar, Kandil'e kadar gidip gelenler, İmralı'yı tatil köyü yapanlar, şimdi kalkmış 'Sen Zaza'sın' diyor. CHP Genel Başkanı'na 'Sen Alevisin' diyor. Kendisine de 'Ben Sünni'yim' diyor. Böyle bir şey olabilir mi? Senden cumhurbaşkanı olmaz.

KOVBOY FİLMLERİNE ÖZENMİŞLER

- Öyleyse Pazar günü sandığa gideceğiz, orada Ekmeleddin Bey'in resmine mührü vuruyorsunuz. Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi de orada var. Aslında bu resim hikayesi de yanlış. Amerikan kovboy filmlerinden özenmişler, 'Wanted' diye yazıyor ya altında... Böyle rezalet olur mu? Bu Recep Tayyip Erdoğan için geçerli de, Ekmeleddin Bey için geçersiz olan sözdür. Pazar günü sandığa gidecek miyiz? Gidemeyen varsa onu sırtınıza alıp, götürecek misiniz? Mührü elinize alıp, sevgi için, birlik için, Ekmel Bey diyecek misiniz? Kahire'de de doğsa, başka yerde de doğsa Türk oğlu Türk olan Ekmel Bey’i cumhurbaşkanı yapacak mısınız?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!