Şener'den Dündar'a: "Hoşgeldiniz tiyatroya"

Güncelleme Tarihi:

Şenerden Dündara: Hoşgeldiniz tiyatroya
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2012 15:13

Oda TV soruşturması kapsamında aralarında gazeteciler Nedim Şener ile Ahmet Şık’ın da bulunduğu 12’si tutuklu 14 sanık hakkında açılan davanın 8. duruşması sanık savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

Tutuklu sanık Sait Çakır’ın ‘hocam’ diye hitap ettiği Yalçın Küçük’ün kendisine ‘Çakır soyadıyla yazar olamazsın’ dediğini belirtmesi üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Sanırım gazeteci Ruşen Çakır da şimdi burada ama" dedi. Ekinci’nin bu sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.

"HOŞGELDİNİZ TİYATROYA"

Tutuklu sanık gazeteci yazar Nedim Şener, duruşmaya katıldığını gördüğü gazeteci Uğur Dündar’a "Hoş geldiniz tiyatroya" diye seslendi. Dündar ve Şener’in duruşmaya verilen arada ise bir süre sohbet ettiği görüldü. Özel Yetkili 16.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Sait Çakır, "Hiçbirimizin Ergenekon örgütüne ödediğimiz aidat makbuzu yok, kod adlarımız yok. Bu iddianamenin 134 sayfa, benim 130. sayfasına kadar hiçbiryerinde ismim geçmiyor. Benim bu iddianamede var olmamın tek sebebi Yalçın Küçük’e bulaşmış olmamdır. Bu iddianamede Yalçın Küçük’le görüşmek suç sayılmıştır. Bizim Yaçın Küçük’le aramızdaki ilişki hoca öğrenci ilişkisidir. Yalçın Küçük hem bilgi birikimi hem tecrübeli. Ben kendisi ile tanışmadan önce 25 kitabını okudum" diye konuştu.

BAŞKAN’DAN GÜLDÜREN SÖZLER

Çakır, Yalçın Küçük’ün kitaplarını yayınlayan yayınevinin editörü olduğunu ve kitapların ilk sayfasında yayına hazırlayan şeklindeki ibarede adının yazılı olduğunu belirterek, "Bu durum yasal birşeydir. Baksalar görürlerdi. Ben bu iddianameyi hazırlayan savcının çok az çalıştığını düşünüyorum" dedi. Kendisine Oda Tv’de yazı yazdığı sırada ‘Hocam’ diye hitap ettiği Yalçın Küçük’ün Sadi müstehar (takma) adıyla yazı yazmasını söylediğini ifade eden Çakır, "Hocalar sevdikleri öğrencilerine isim takarlar, bu çok normal Mustafa Kemal Atatürk’e de Kemal ismini hocası vermiştir" diye konuştu.

"RUŞEN ÇAKIR DA ŞİMDİ BURADA AMA"

Çakır ayrıca Yalçın Küçük’ün kendisine ‘Çakır soyadıyla yazar olmaz’ da dediğini belirtmesi üzerine, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, salonda izleyici bölümünde oturan gazeteci yazar Ruşen Çakır’ın bulunduğu bölüme bakarak, "Müstehar isim konusunu daha önce Yalçın Küçük de detaylı olarak anlatmıştı. Sanırım gazeteci Ruşen Çakır da şimdi burada ama" deyince başta Ruşen Çakır olmak üzere salonda bulunanların güldüğü görüldü. Duruşma Sait Çakır’ın avukatı Celal Ülgen’in savunmasıyla devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!