Şener: TSK bildirisi seçimleri etkiledi

Güncelleme Tarihi:

Şener: TSK bildirisi seçimleri etkiledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 12:12

Şener seçim sonuçlarındaki en önemli faktörlerden birisinin 27 Nisan bildirisi olduğunu söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, TOBB ETÜ'de Ekonomi Bölümünde öğretim üyeliğine başlayacağını, ayrıca Hacettepe Üniversitesinde de ders vereceğini bildirdi.

Gazetecilerle bir veda toplantısı düzenleyen Şener, bundan sonraki dönemde hayatında siyasete daha az yer vereceğini belirterek, ancak bundan sonra belirli aralıklarla durumunu gözden geçirerek, siyasetle ilişkisinde yeni kararlar alabileceğini açıkladı.

Demokrat Parti'ye geçip-geçmeyeceği konusundaki soruya da Şener, “Şu an pozisyonumda bir değişiklik düşünmüyorum” yanıtını verdi.

Son seçim sonuçlarına 27 Nisan bildirisinin katkısının olup-olmadığı yönündeki soru üzerine Şener, bunun bir tez olarak araştırılabileceğini, ifade ederek şunları kaydetti:

“Halkımızın algılamaları belli bir fotoğraf çıkardı. Cumhurbaşkanlığı süreci ve süreçte yaşananlar, eğilimleri, oy dağılımını etkilemiştir. Bu süreç tek bir olayla anlatılamaz, adaylık süreci, 367 kararı, 27 Nisan bildirisi var. TBMM oylama sürecinde yaşananlar, DYP ve ANAP'ın birleşme çabalarının arkasındaki güven boşluğu var, ancak en önemli faktörlerden birisi 27 Nisan bildirisidir.”

Türkiye ekonomisine ilişkin önümüzdeki dönemdeki risklerin de sorulması üzerine Şener, en önemli riskin küresel sermaye hareketleri olduğunu ve bunun yakından izlenmesi gerektiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!