Şener saygın isim ama Köşk’e olmaz

Güncelleme Tarihi:

Şener saygın isim ama Köşk’e olmaz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2007 10:09

Yeni seçilecek cumhurbaşkanının hangi parti iktidara gelirse gelsin tarafsız kalabilmesi gerektiğini söyleyen CHP Lideri Deniz Baykal "Sayın Abdüllatif Şener saygın bir isim, ama cumhurbaşkanlığı ayrı bir iş" dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın "Cumhurbaşkanının uzlaşmayla seçilebileceği" yolundaki sözlerinin yanlışını kabul etmesi anlamına geldiğini söyledi. Baykal, daha önce cumhurbaşkanlığına olumlu baktığı Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in yeni dönemde cumhurbaşkanı adaylığına da karşı çıkarak, "yeni isimler olması" gerektiğini söyledi.

 Baykal "Sayın Şener saygın bir isimdir. AKP hükümeti içinde yer aldığı dönemde kendi kişisel yaklaşımını ortaya koymayı başarmıştır. Kendisi hakkında olumlu değerlendirmem var. Ama Cumhurbaşkanlığı seçimi ayrı bir iştir" dedi.

İSİM DAYATMAYACAĞIZ

Baykal, dün Bartın ve Kastamonu gezisi öncesi yaptığı basın toplantısında şu değerlendirmelerde bulundu: "Eğer Başbakan, ’Ben bir değil, üç dört isim belirlerim, bunu diğer partilere sunarım, o partiler bu üç-dört isimden birisini seçerler ve böylece uzlaşmış oluruz’ anlayışı içindeyse, böyle uzlaşma olmaz. Bu seçenekli dayatmadır. Uzlaşma, Anayasa’nın laik-demokratik cumhuriyet anlayışını özümsemiş, tarafsız, dürüst, ahlaklı, saygın bir ismin seçilmesi konusunda muhalefetle birlikte bir arayışa girmeyi kabul etmektir. İktidar olmamız halinde biz bu şekilde davranacağız ve Cumhurbaşkanı ismi dayatmasında bulunmayacağız"

Haberin Devamı

Baykal, Bartın mitinginde ise şunları söyledi:

KILAVUMUZ ATATÜRK

 Başbakanın kılavuza ihtiyacı var! Ne şişman fındıkçı, ne Talabani ne Barzani! Onlar kendisinin kılavuzu, ama kendisine yararı yok. O kılavuzları değiştirsin! Bizim ise tek kılavuzumuz var; Atatürk.

BİLAL KAÇA ALIYOR?

Bilal Erdoğan gemisinin mazotunu kaça alıyor? Soru bu değerli arkadaşlarım. Başbakan’a soruyorum "Oğlun Bilal Erdoğan gemisinin mazotunu kaça alıyor?" Bu kadar! Sen oğluna layık gördüğün mazotu, ben CHP Genel Başkanı olarak çiftçiye layık görüyorsam, sana ne bundan? Sen oğlunu kolluyorsan, çiftçi de benim arkadaşım, dostum; ben de onları koruyacağım. Peki, özel hava yolları kaça kullanıyor? Onlar da ÖTV’siz. Sen denizi havayı kurtarmışsın, bırak da karayı da Deniz Baykal kurtarsın.

Haberin Devamı

YEŞİL KART KALKACAK

 Yeşil kart, AKP’nin yandaşlarına sağladığı avantaj. AKP kodamanlarına sırtını dayayamamış vatandaşlarımızın durumu ise perişan. Yeşil kart kalkacak ve nüfus cüzdanıyla sağlık hizmeti alacak tüm vatandaşlarımız.

PETKİM’E DUR DİYECEĞİZ

Petkim’i aldın mı Türk sanayisini eline almışsın demektir. Ama seçime iki gün kala sattılar. Alan da kartvizitini bile çıkartamadı.

ÇANKAYA'DA TÜRBANA ANASAYA ŞARTI

CHP Lideri Baykal, Çankaya’da türbana nasıl baktığını dün bir soru üzerine şöyle açıkladı. Bir gazetecinin, başı kapalı eşi olan bir cumhurbaşkanı adayını nasıl değerlendireceği yönündeki sorusuna, Baykal, cumhurbaşkanı kriterlerini ifade ettiğini belirterek, "Bu kriterlere uyulması halinde benim açımdan mesele yoktur" cevabını verdi. Baykal, önemli olanın, "Anayasayı içine sindirmiş olma, tarafsız davranma, bir siyasi partinin emir ve kumandasında olmama, onun uzantısı niteliğinde olmama" olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!