Şener Bakanlık teklifi için ne dedi

Güncelleme Tarihi:

Şener Bakanlık teklifi için ne dedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2007 12:05

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, “Dışarıdan bakanlık olabilir ama 22 Temmuz seçimlerinde aday değilim dediğime göre benim için gösterdiğim fotoğraf önemli. Verdiğim mesaj önemlidir, attığım imza önemlidir. Tekrar bize bakanlık teklif edildi diye hemen o bakanlığa oturmam” dedi.

Sivas'taki Kanal 58 televizyonunda yayınlanan “7 gün 7 hayat” adlı programda soruları yanıtlayan Şener, bakanlık görevinin sona ermesinden sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Üniversitesinde ekonomi ve teknoloji hocası olarak görev yapacağını söyledi.

Bundan sonraki hayatını da Ankara'da devam ettireceğini ifade eden Şener, şöyle konuştu:
“İş ilişkileri, bağlantılar insan hayatında çok önemli. Bir iş yapıyorsanız o iş sizi bağlar. Şimdi ben emekliye ayrılabileceğimi düşünmüyorum. Hiçbir işle uğraşmadan bir köşede oturabileceğimi de düşünmüyorum. Mutlaka bir şeylerle uğraşmam gerektiğine inanırken, 'üniversiteye dönerim' dedim. İlişkide olduğum iki üniversite de Ankara'da olduğuna göre, yaşadığım sürece boş durmayı da düşünmediğime göre, bu iş bağlantıları nedeniyle muhtemeldir ki daha çok ben Ankara merkezli olarak yaşayacağım.”

Şener, 'Dışarıdan bakanlık olabilir mi?' şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı:
“Dışarıdan bakanlık olabilir ama 22 Temmuz seçimlerinde aday değilim dediğime göre, benim için gösterdiğim fotoğraf önemli. Verdiğim mesaj önemlidir, attığım imza önemlidir. Tekrar bize bakanlık teklif edildi diye hemen o bakanlığa oturmam. Neden? Şu ana kadar verdiğim, bence aday değilim derken geldiğim noktayı aşağıya çekmiş olurum. Hemen bakanlığı almak suretiyle sanki milletvekili olmuşcasına bir görüntü sergileyeceğimi düşünürüm ve kabul edemem.”

'Bundan sonraki seçimlerde aday olabilir misiniz?' sorusu üzerine de Bakan Şener, şunları kaydetti:
“Ben sadece açıklamamda şunu söyledim. '22 Temmuz seçimlerinde aday değilim' dedim. Hatta şöyle devam edecektim, vazgeçtim. Eğer seçimler 23 Temmuzda yapılırsa kararımı tekrar gözden geçireceğim diyecektim. Fakat 'ya bildiği bir şey mi var acaba' o sırada da seçimler iptal olur mu, olmaz mı tartışması vardı. Bildiği bir şey mi var acaba falan diye, bu sefer farklı yorumlara konu olurum diye onu söylemedim. Ama bugün itibariyle rahatlıkla söyleyebilirim. Önümüzde yeni bir seçim olduğunda o süreci de yeniden değerlendiririm.”

“Yine AK Parti mi olur?” şeklindeki soruyu ise Şener, şöyle yanıtladı:
“O süreci de yeniden değerlendiririm diyorum. Yani bu çok geniş bir anlam içeriyor. Aday olacağımı da ifade etmez, aday olmayabileceğim ihtimalini de ifade eder. Ve ben eğer bu dönemde yaptıklarımdan tatmin olursam ve etkili olduğunu düşünürsem siyasetle tamamen ilgimi de kesebilirim. Yani ne AK Parti, ne bir başka parti bütün artık siyasetle ilgimi kesiyorum. Benim buradaki faaliyetlerim ülkem açısından, Türkiye açısından daha faydalı hale gelmiştir derim.”

Siyasette yaşadıklarıyla ekonomi politikası, dış politika, diğer politikalarla bunların sonuçlarıyla bağlantılı olarak birtakım çalışmalar yapmayı düşündüğünü anlatan Şener, şöyle devam etti:

“Mesela bir özelleştirmenin ekonomik analizini yapmak lazım. Ortaya ne çıktı. Veya bir yabancı sermaye girişinin ekonomik etkilerine ve küreselleşme bağlamında Türkiye nereye gidiyor? Bunların analiz edilmesi, incelenmesi lazım. Vaktiyle karar alıcı olarak, bunları uygulamış biri olarak bunların bilimsel incelemesini yapmak, o kadar da ülke açısından boş şeyler değildir.”

Başbakan Yardımcısı Şener, “Yani başka bir parti de olabilir mi?” sorusu üzerine, “Şu anda parti, vesaire hiçbir şey düşünmüyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!