Sendikadan suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Sendikadan suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2012 00:00

Sendikaların tepkisi şöyle:
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Müsteşar Emin Zararsız açıkça 19 Mayıs Bayram kutlamalarını sulandırmak ve okul duvarları arasına hapsetmek istemektedir. Adının başında milli olan bir bakanlığın başında bu kişilerin olması Milli Eğitim Bakanlığı’nın varlık sebebine aykırı bir durumdur ve derhal istifa etmeleri gerekmektedir. Sendikamız her ikisiyle de ilgili suç duyurusunda bulunacaktır.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız Öğrencilerin tören hazırlıkları sebebiyle yaklaşık 2 ay boyunca derslerden kopmasının önleneceği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Çünkü törenler sırasında sınırlı sayıda öğrenci sürekli olarak değil sadece belli günlerde hazırlık çalışmalarına katılmaktadır.

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı Nitelikli ve çağdaş eğitimin önündeki engellerden birisi de eğitim yılının başından sonuna kadar serpiştirilmiş, sözden ve hamasetten öteye geçemeyen şekilci törenlerdir. 19 Mayıs Bayramı’nın modası geçmiş kutlanış şeklinin değiştirilmesi, içerik ve ruh yönü eksik militarist geçit törenlerinden vazgeçilmesi gerekmektedir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!