Sendika bizden yine devlet tekeliyiz gibi zam istiyor

Güncelleme Tarihi:

Sendika bizden yine devlet tekeliyiz gibi zam istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2007 00:00

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, Uluslararası Sendikalar Ağı’nın gönderdiği mektuba verdiği yanıtta, "İşçi sendikası Türk Telekom’u hálá devlet tekeli gibi görüyor. Maaş zamlarını devletin yaptığı zamlarla kıyaslıyor" dedi. Doany, kimsenin maaşını indirmeye kalkışmadıklarını söyledi.

TÜRK Telekom Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany, "Maalesef sendika, bu şirket hálá devletin sahip olduğu bir tekelmiş gibi müzakere etmekte ve hatta görüşmeler sırasında maaşları devletin yaptığı maaş artışları ile kıyaslamak suretiyle bu iddiaları dillendirmektedir" dedi. Telekom grevinde mutabakata varacakları ümidini koruduğunu dile getiren Doany, Uluslararası Sendikalar Ağı’nın (Global Union) şirketteki grev sürecine ilişkin gönderdiği mektuba yanıt verdi. Doany, mektubu Communications Workers Union’un Genel Sekreter Yardımcısı Terry Delany’e gönderdi.

159 KASTİ SALDIRI: Doany, mektubunda şunları dile getirdi: "Grevin başladığı tarihden beri stratejik bölgelerde şebekemize ve kablolarımıza yapılan 159 kasti saldırıyla mağdur edildik. Bu saldırıların 15’inin müzakerelerin mutabakat ile sonuçlanmayacağının açıklığa kavuşmasından iki saat sonra, yani gece 02.00’den sonra gerçekleştirilmiş olması manidardır. Mektubunuzda şirketin, sendikalı çalışanlarının maaşlarını azaltmaya çalıştığına ilişkin endişelerinizi dile getiriyorsunuz. Bu bilgi doğru değildir. Çünkü şirketin teklifi, tüm sendikalı çalışanlarımız için 2007-2008 yıllarını kapsayan iki yıllık süre için geçerli olacak enflasyon oranının üzerinde maaş artışını içermektedir."

EN BÜYÜK ZORLUKTU: Sendika üyelerinin maaşlarının aynı pozisyonlardaki kapsam dışı personelin maaşlarıyla eşitlenmesini talep ettiğini kaydeden Doany, "Bu, sendikanın talebinin esasen 26 bin üyenin 6 ila 7 bin üyesini kapsadığı dikkate alındığında görüşmeler sırasında karşılaşılan en büyük zorluktu" dedi. Doany, "Çalışanlarımızın maaşları piyasa koşullarının yaklaşık ortalama yüzde 59 üzerindedir ve tek bir pozisyon için bile maaş düzeltmesine yönelik artışlara ihtiyaç duyulduğunun iddia edilemeyeceğini kesin söyleyebiliriz" dedi.

GREV HAKKINA SAYGILIYIZ: Doany, verilebilecek en makul teklifi vermek için elimizden geleni yapmalarına rağmen sendikanın yapılan adil hiçbir teklifi kabul etmediğini ve grev kararı olduğunu anlattı. Türk Telekom yönetimi olarak grevin yasal hak olduğunu bildiklerini ve saygı duyduklarını ifade eden Doany, tarafların makul koşullar altında mutabakata varacakları konusundaki ümidi koruduklarını dile getirdi.Doany mektubunda, "Bu durumun çok uzun süremeyeceğine inanıyor ve sağduyunun kazanacağını ya da en kötü ihtimalle üzerinde mutabık kalınan bağımsız yasal bir tahkim sürecine müracaat edileceğini umut ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Sabotajla suçlanan teknisyen serbest

TÜRK Telekom’un fiber optik iletişim hatlarına sabotaj olayının faili olduğu iddia edilen teknisyen Namık G. serbest bırakıldı. Dikmen’de fiber optik kabloları kestiği iddiasıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü Gasp Bürosu ekiplerince yakalanan, Haber-İş Sendikası işyeri temsilcisi Namık G. üç gün süren gözaltının ardından dün adliyeye sevk edildi. Hakkındaki suçlamaları kabul etmediği öğrenilen teknisyenin, mahalle sakinlerince teşhis edildiği belirtildi. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Namık G. serbest bırakıldı.

Yıldırım: Telekom grevine müdahale etmeyi düşünmüyoruz

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, "Türk Telelkom’da devam eden greve hükümet olarak herhengi bir müdehale düşünmüyoruz" dedi. Yıldırım, PTT’nin 167’inci kuruluş yıldönümü kokteylinde gazetecilerin, "Türk Telekom grevine müdehale etmeyi düşünüyor musunuz" sorusuna, "Telekom grevine müdehale etme gibi bir düşüncemiz yok. Grev devam ediyor. Biz gerivin başlamaması, sorunun masada halledilmesi için elimizden geleni yaptık" yanıtı verdi. Sabotaj iddialarının hatırlatılması üzerine Yıldırım, "Kolluk kuvvetleri ve savcılar gerekli işlemleri yapıyor" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!