"Sen o kutuya yakışmıyorsun yavrum"

Güncelleme Tarihi:

Sen o kutuya yakışmıyorsun yavrum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2010 12:29

Önceki gece trafik kazasında hayatını kaybeden Onur Bayraktar son yolculuğuna uğurlandı. Bu sabah Akatlar Kültür Merkezi'nde düzenlenen ilk tören ve cenaze namazında gözyaşları sel oldu.

Haberin Devamı

GENÇ OYUNCU İÇİN DÜZENLENEN İLK TÖRENDE GÖZ YAŞLARI SEL OLDU

BAYRAKTAR SON YOLCULUĞUNA BÖYLE UĞURLANDI / WEB TV

ONU EKRANLARDA BÖYLE GÖRMÜŞTÜK

ARKADAŞLARI OLAY YERİNDE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

YAKINLARI VE ARKADAŞLARI HASTANEYE KOŞTU - WEB TV

KAZA YERİNDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

BU ÜNLÜLER DE TRAFİK KURBANI- Foto-galeri 

Bu sabah Akatlar Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende ailesi, arkadaşları ve sevenleri tören boyunca gözyaşı döktü. Genç oyuncunun annesi törende oğlunun tabutuna sarılarak; "Sen o kutuya yakışmıyorsun yavrum. Öperim o güzel yüzünü. Ben şimdi ne yapayayım? Sen annenin gülüydün." diyerek gözyaşı döktü. 

Haberin Devamı

Onur Bayraktar'ın babası da,  "Beni nasıl bıraktın." diyerek gözyaşlarını tutamadı. Daha sonra Bayraktar'ın babası fenalık geçirdi.

Törene, Bayraktar'ın oyuncu arkadaşları ve yakınları katıldı. Arkadaşlarının oyuncuyla olan anılarını anlattığı törende, Bayraktar'ın oyunculuk alanında son on yılda yaptıkları, sinevizyon gösterimi ile izlenime sunuldu.

Törende, Bayraktar'ın oyuncu arkadaşlarından Caner Çandarlı, onunla geçirdiği son günü anlattı.

BAYRAKTAR'IN ÖZ GEÇMİŞİ
Samsun'da 1979 yılında doğan Onur Bayraktar, 2001 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümünden mezun oldu. Çeşitli TV dizilerinde oynayan Bayraktar, Nedim Saban'ın kurucusu olduğu Tiyatrokare'nin oyuncuları arasındaydı. Son olarak “Kapalıçarşı” dizisinde “Timur” karakterini canlandıran Bayraktar, 'Güldünya', 'Sessiz Fırtına', 'Şöhret' gibi dizilerde rol almıştı.

Bayraktar'ın yaşam dolu bir insan olduğunu ifade eden Çandarlı, “Bu tören sadece bir cenaze töreni değildir. Onur, yine sahnededir. O, herkesin arkadaşı ve dostuydu” dedi.

Çandarlı, gazetecilerin Bayraktar'ın bir gün önce Twitter ve Facebook sosyal paylaşım ağındaki “Yarın uyanırız diye bile söz verme. Gün gelir, kalkamaz halde uyanamaz bedenin” cümlelerinde oyuncunun ölümünü mü hissettiği yolundaki sorusuna, “Onur Bayraktar, oyuncuydu, yazardı, yönetmendi. Şurada, burada, internet ortamında yazılmış sözler her zaman olmuştur. Onur'un geçmişi araştırıldığında her konuyla ilgili bir yazısını bulabilirsiniz” diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

Bayraktar'ın oyuncu arkadaşlarından Sarp Akkaya ise onun her zaman hayata gülen gözlerle baktığını ve dostluk kavramının değerini çok iyi bildiğini söyledi. Akkaya, arkadaşlıkların son bulduğu bugünlerde Bayraktar'ın ölümünün acı verdiğini ve onu hiçbir zaman unutmayacağını belirtti.

DOĞA RUTKAY; "BİRLİKTE ÇAPKINLIK BİLE YAPTIK" 

Oyuncu Doğa Rutkay, Bayraktar ile uzun yıllar önce okul sıralarında tanıştığını, onunla birçok şeyi birlikte yaptıklarını anlattı.

Oldukça bitkin olduğu görülen Rutkay sahnede arkadaşı Onur Bayraktar için şunları söyledi; 15 sene önce Mimar Sinan Üniversitesi'nde tanıştık. İlk karşılaşmamız aşk gibiydi. Vurulduk birbirimize. Onur'la birlikte çapkınlık yaptığımız zamanlar da oldu. Onunla neler yapmadık ki. Şu anda 3 saatlik bir uykuyla duruyorum, kafam da çalışmıyor. Hep bana, 'Nedir senden çektiğim 15 senedir, düş yakamdan.' derdi." sözleriyle salondakileri gözyaşlarına boğdu.

Doğa Rutkay, Bayraktar'ı hiçbir zaman unutmayacağını ifade etti.

Haberin Devamı

ANNE OĞLUNUN FOTOĞRAFINA BAKARAK SESLENDİ

Akatlar Kültür Merkezi'ni dolduran sevenleri tören boyunca gözyaşı döktü. Bayraktar'ın annesi oğlunun fotoğrafına bakarak sık sık 'canım oğlum bana gülüyor' diye seslendi.

SEVGİLİSİ GENÇ OYUNCUYA KÜRSÜDEN SESLENDİ

Törende genç oyuncunun arkadaşları onunla ilgili düşüncelerini ve anılarını anlattı. Genç oyuncunun kız arkadaşı Tuğçe Kadıoğlu ise son konuşan oldu. Kadıoğlu," Her sabah bana mesaj atardı. Kazanın olduğu gün de 'günün güzel geçsin' dedi. Ama öyle olmadı. Seni seviyorum' diye konuştu.

BABA DİZLERİNİN ÜZERİNE ÇÖKTÜ

Tören Onur Bayraktar'ın bir oyuna ilişkin anlattıklarını izlenilmesi ile son buldu. Sevenleri tabutun yanına gelerek sırayla veda etti. Oğlunun naaşına sarılarak ağlayan anne ve baba daha fazla bu acıya dayanamadı. Baba Bayraktar yürümekte zorluk çekti ve dizlerinin üzerine çöktü. Baba Bayraktar yakınlarının yardımı ile koltuğu oturtuldu. Onur Bayraktar'ın cenazesi Akatlar Kültür Merkezi'ndeki törenin ardından Ortaköy Camii'ne götürüldü.

Haberin Devamı

ORTAKÖY CAMİİ'NDE CENAZE NAMAZI

Bayraktar'ın cenaze namazı Ortaköy Camii'nde öğle namazına mütakip kılındı. Cenaze namazına alesi, oyuncu arkadaşları ve yakınları katıldı. Bayraktar'ın sevenleri burada duygularını gazatecilere yaptıkları açıklamalarda anlattı. Oyuncu Sarp Akkaya, "Çok üzgünüz. Çok yakın arkadaşımızı kaybettik. Türkiye çok önemli bir sanat adamına kaybetti. 30 yıla çok önemli işler sığdırdı. Hayatımda gördüğüm en cesur, en güzel bakan, en yürekli adamı kaybettim." dedi.

OYUNCU ARKADAŞLARI DUYGULARINI ANLATTI

Oyuncu Ece Uslu ise, "Çok erken gitti. Beraber çalışma fırsatı olmadı. Çok istiyorduk bunu. Yakın arkadaşımdı. Yüreği kocamandı. Çok üzüldüm." diye konuştu. Doğa Rutkay ise şunları söyledi; "Zor bizim için. Ben ilk defa bir arkadaşımı kaybediyorum. Onun sıkıntısını yaşıyorum. Hayallerinin hepsini gerçekleştirmişti."

Haberin Devamı

Oyuncu Nedim Saban, Onur Bayraktar'ın büyük bir entellektüel olduğdunu belirterek,"Bir sürü oyun yazdı. Eli kalem tutan bir arkadaşımızdı. İntihar psikolojisi olduğunu sanmıyorum. İntihar psikolojisi olsaydı bu arkadaşımız bugün araba alacaktı. Araba için para biriktiriyordu. Dizi yapıcak hali olmazdı. Bu bir haksızlık gibi geliyor. Herkes filozof oldu."diye konuştu.

Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi'nde düzenlenen törenin ardından oyuncunun cenazesi, Ortaköy Camisi olarak bilinen Büyük Mecidiye Camisi'ne getirildi.

Gözyaşları arasında kılınan cenaze namazının ardından Bayraktar'ın naaşı alkışlar eşliğinde cenaze arabasına bindirildi. Bayraktar naaşı daha sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!