Semtine göre takma isim kullanmış... Varoşta Harun Kadıköy’de Cavit

Güncelleme Tarihi:

Semtine göre  takma isim  kullanmış... Varoşta Harun  Kadıköy’de Cavit
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2024 07:00

Adnan Oktar’ın ‘Harun Yahya’ müstear ismiyle yazdığı kitaplarının, Kadıköy gibi merkezlerde satılmayınca ‘Cavit Yalçın’ ismiyle piyasaya sürüldüğü ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Adnan Oktar silahlı suç örgütüne yönelik 72 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, Adnan Oktar’ın, örgütün kadın üyelerine yaptığı baskı ve eziyetlere ilişkin ifadeler de yer aldı. Müşteki E. A. 22 Mayıs 2018’de verdiği ifadesinde Oktar’ın müritlerine şiddet uyguladığını belirterek, “1997-98 yıllarında Adnan Oktar artık cemaatteki müritleri dövmeye, aşağılamaya, sokağa çıkma yasakları, saç kesmelere, herkesin önünde soyup cinsel organlara peçete sokmaya başladı. Ayrıca bana tecavüz etti” diye konuştu.

EZİYET YÖNTEMLERİ GELİŞTİRMİŞ

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen B. K. de 5 Ocak 2019’da verdiği ifadesinde, “Adnan Oktar A9 TV canlı yayınlarında kendisine istediği gibi bakmayan kızlar için adeta bir eziyet yöntemi geliştirdi. Yayın bittikten sonra stüdyodan Dragos’a geçtiğimizde, yayın esnasında bakışını beğenmediği kızları yanına çağırtırdı. Yanına gelen kıza ise sabaha kadar küfür içerikli hakaretlerde bulunur, uyutmaz ve adeta işkence ederdi. Bu işkenceyi bana o kadar çok yaptı ki sayısını bile hatırlayamam” dedi.

Haberin Devamı

KİTABI SATSIN DİYE DEĞİŞMİŞ

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyen M. A. ise 1 Mayıs 2019’da verdiği ifadesinde, “Adnan Oktar müstear (takma) isimlerinden Harun Yahya’yı kullanırdı. Cavit Yalçın müstear ismi ise Harun Yahya müstear ismiyle yazılmış kitapların Adnan Oktar’a ait olduğu için Kadıköy gibi daha çok sol görüşlü semtlerde kitapçılardaki tepki çekip satılmadığı için farklı mahlaslar seçilmişti. Bu da onlardan hatırladığımdır” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!