Şemdinli Komisyonu başkanları dinledi

Güncelleme Tarihi:

Şemdinli Komisyonu başkanları dinledi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2006 20:26

Hakkari, Şemdinli ve Yüksekova'da meydana gelen olayları araştırmak üzere kurulan TBMM Meclis Araştırma Komisyonu'nda, Hakkari, Şemdinli ve Yüksekova belediye başkanlarının bilgisine başvuruldu.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu başkanlığında toplanan komisyonda, Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe, Şemdinli Belediye Başkanı Hurşit Tekin, Yüksekova Belediye Başkanı Salih Yıldız, komisyona bilgi verdi.

Hakkari Belediye Başkanı Tekçe, komisyon çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Komisyonda kendisine yönetilen sorulara verdiği cevapların bir kısmını anlatan Tekçe, 10 sayfalık rapor sunduğu komisyona, ilin ekonomik, tarihi, coğrafi ve jeopolitik yapısına ilişkin bilgi verdiğini söyledi.

Şemdinli'de meydana gelen olayların “basit bir bombalama” gibi görülmemesi gerektiğini belirten Tekçe, “Temel sorun, Kürt sorunudur. Kürt sorununun demokratik ortamda çözülmesi, halkın, devletine ve güvenlik güçlerine güvenini getirecektir” dedi.

Tekçe, komisyon üyelerinin, “Bombalama olaylarını kim yaptı?” sorusuna karşın, “Bana göre olayların faili ortadadır. 9 Kasım'da ele geçenler ile çevresi” diye konuştu.

“HÜKÜMETTEN RAHATSIZ OLANLAR VAR”

Yüksekova Belediye Başkanı Salih Yıldız, Komisyon'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır gezisini anımsatarak, “Bu geziden sonra olayların arttığını” söylediğini bildirdi.

Komisyon üyelerinin, olayları kimlerin yaptığına ilişkin sorularını cevaplandırdığına dikkati çeken Yıldız, “Cumhurbaşkanlığı seçimi, AB süreci, OHAL'den rant elde edenler bizzat bu işin içinde; bölgeye barış, huzur ve demokrasi gelmesini istemiyorlar” diye konuştu.

Sauna çetesi ve Susurluk olaylarını anımsattığını da belirten Yıldız, “Açılım yapmazsanız, birileri devlet adına bu yetkileri kullanabilir. Hükümetten ve bu süreçten rahatsız olanlar var” dedi.

Şemdinli Belediye Başkanı Hurşit Tekin ise diğer belediye başkanlarıyla aynı görüşlerde olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!