Şemdinli’de çatışma 1 korucu öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Şemdinli’de çatışma 1 korucu öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 00:56

HAKKÂRİ’nin Şemdinli İlçesi’ne önceki gece 02.00 sıralarında İran ve Irak’a sınırı olan Konur Köyü ile Uğuraçan Köyü arasındaki Dere Mevkii’nde askeri birliğin geçişi sırasında, yol güzergahı üzerinde bulunan korucularla iletişim eksikliği yaşandı. Açılan ateşle çıkan çatışmada koruculardan Emrullah Demir hayatını kaybetti, İsmet Demir, Mahir Demir, Ziyap Sebik yaralandı. Yaralı korucular, askeri helikopterle Hakkâri Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Hakkâri Valisi Muammer Türker, askeri kaynaklardan henüz bilgi almadığını, savcılığın konuyla ilgili araştırma yaptığını söyledi.

Operasyona devam

Gümüşhane’nin Kelkit İlçesi’nde önceki gece bölgeye sızmaya çalışan PKK’lı terörist grubuna karşı başlatılan operasyonlar sürüyor. 1 teröristin ölü ele geçirildiği operasyonda, bölgedeki gruba erzak getirmek isterken yakalanan 2 PKK’lının sorgusu ise devam ediyor.
Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Yeniyazı kırsalında bir erkek cesedi bulundu. Cesedin 5 Mayıs 2010’da Yeniyazı Karakolu’na yapılan saldırıda yaralanan bir teröriste ait olduğu tahmin ediliyor. Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi’ne yaklaşık 95 kilometre uzaklıkta bulunan Dağlıca üs bölgesinde dün sabah bir grup PKK’lı termal kemaralarla tespit edildi. Bölgeye çok sayıda özel eğitimli komando bölgeye sevk edilirken, helikopterler de havadan destek sağladı. Dağlıca Üçüncü Motorlu Piyade Taburu’na 21 Ekim 2007 gecesi yapılan saldırıda 12 asker şehit olurken, 16 asker de yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!