Selin ardından sağlık taraması

Güncelleme Tarihi:

Selin ardından sağlık taraması
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 31, 2002 12:49

Sinop'un Durağan İlçesi'nde can ve mal kaybına yol açan selin ardından köylerde sağlık taramasına başlandı. Olası hastalıklara karşı önlem amacıyla telef olan hayvanlar toplanarak kireçli çukurlara gömülüyor.

Haberin Devamı

Kaybolan 3 kiÅŸiyi arama çalışmaları ise sürüyor. 28 Temmuz'da meydana gelen sel felaketinde sulara kapılarak kaybolan Åžengül Yılmaz, Åžehri EkÅŸi ve Hasan Yılmaz'ı arama çalışmalarından ÅŸu ana kadar sonuç alınamazken, aramalara bir kaç gün daha devam edilecek.Â

Aramalar daha çok ırmağın Altınkaya Baraj Gölü'ne döküldüğü alanda yoÄŸunlaÅŸtırılırken, çalışmalara, Samsun ve Sinop Sivil Savunma Arama ve Kurtarma BirliÄŸi ile Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Åžubesi'ne baÄŸlı dalgıçlar katılıyor.Â

Öte yandan, sel felekatine uÄŸrayan köylerde saÄŸlık taramasına baÅŸlandı. Ayrıca, olası hastalıklara karşı önlem amacıyla telef olan hayvanlar toplanarak kireçli çukurlara gömülüyor.Â

İçmesuyu, elektrik ve telefon ÅŸebekesi hasar gören köylerde ise arızaların giderilmesi çalışmaları sürdürülüyor.Â

Haberin Devamı

Kaymakam Tahsin Aksu, ihtiyaç sahibi vatandaşlara gereken acil yardımların yapıldığını belirterek, ''Hasar tespit çalışmaları tamamlanmak üzere. Şu anda dağıtılmak üzere gönderilmiş 30 milyar lira var. Cenaze sahiplerine ve hayvanı telef olmuş vatandaşlara dağıtacağız'' dedi.

RİZE'DE ÖLÜ SAYISI 28'E YÜKSELDİ

Rize’nin özellikle Güneysu ve Çayeli ilçelerinde etkili olan sel felaketinde heyelan nedeni ile yaralanan ve hastanede tedavi görmekte olan bir kişinin ölümü ile ölü sayısı 28’e yükseldi.

Kriz Masası yetkililerinden alınan bilgiye göre, Çayeli İlçesi’ne bağlı Limanköy’de, sel felaketi ile birlikte yaşanan heyelanda ağır yaralanan ve Kriz Masası kayıtlarına geçirilmeden KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne gönderilen Beyhan Genç’in (28) ölümü ile Rize’dekisel felaketinde kaybedilenlerin sayısı 28’e yükseldi.

Sel felaketinde kaybolan 5 kişinin arama çalışmalarına ise Trabzonve Rize Sivil Savunma Ekipleri tarafından, Çayeli’nin Büyükköy Beldesi’nde ve Güneysu İlçesi’nde devam ediliyor.

Afet bölgesinde elektrik verilemeyen ve telefon bağlantısının sağlanamadığı yer kalmadı. Afetten 80 köy etkilenirken, 23 büyükbaş hayvan telef oldu, 4 bin 670 dekar tarım arazisi de zarar gördü.

Öte yandan, Kriz Masası sorumlusu Vali Yarımcısı Ä°brahim TaÅŸyapan,yaptığı yazılı açıklamada, ÅŸehre içme suyu saÄŸlayan su ÅŸebekesinde yeniden kirlenme olduÄŸunu belirtti. Åžebekeden gelen ve kaynağı belli olmayan suların kullanılmaması yönünde uyarıda bulunan TaÅŸyapan, Rize il SaÄŸlık Müdürlüğü’nden klor tabletleri temin edilebileceÄŸini bildirdi.Â


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!