Selçuk'taki yangın TV vericilerini de etkiledi

Güncelleme Tarihi:

Selçuktaki yangın TV vericilerini de etkiledi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2006 19:49

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Bülbül Dağı'nı kısa sürede etkisi altına alan yangında, dağın tepesinde bulunan yangın gözetleme kulesi ve hemen yanındaki televizyon vericilerinin büyük bölümü tahrip oldu.

İlçe genelinde televizyon izlenememesi, vatandaşlar tarafından sosyal yaşamlarının olumsuz etkilendiği eleştirilerine yol açtı.

Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür, yaptığı açıklamada, belediyeye ait 13 vericinin, RTÜK kararıyla geçen yıl devre dışı bırakıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Belediyemize ait vericilerin bulunduğu binaların ve içindeki cihazların yangından etkilenmesi nedeniyle belediyemiz, maddi kayba uğradı. Ancak aynı kayıp, çeşitli yayın kuruluşlarına ait yansıtıcı ve cihazlarda da yaşandı. Bu kuruluşların orada bulunan tüm teknik donatıları işgöremez duruma geldi. Belediyemizin ilgili birimi, bu kuruluşlarla şu an temas halinde. Bu kuruluşlardan bir an önce yeniden karadan yayına geçmeleri konusunda görüşmelerde bulunuyorlar. TRT'ye ait vericiler ise daha az zarar gördükleri için kısa süre içinde yeniden devreye sokuldu.”

Haberin Devamı

Özel kanalların henüz çalışmalarını başlatamadıklarını ifade eden Ülgür, belediyeye ait hasarsız veya az zarar görmüş cihaz ve vericileri, bir protokolle bu kuruluşlara tahsise hazır olduklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!