Sel, Samsun'a da uğradı

Güncelleme Tarihi:

Sel, Samsuna da uğradı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Samsun ve çevresinde dün sabaha karşı başlayan ve 7 saat aralıksız süren şiddetli yağış, büyük hasara neden oldu. Azgın seller kent merkezinde bir çok semtle Tekkeköy İlçesi ve Kutlukent Beldesi'nde yüzlerce evi su altında bıraktı.

Samsunlular, tam bir felaket günü yaşarken, köprü yıkılması nedeniyle Samsun-Trabzon Karayolu bir süre ulaşıma kapandı, sele kapılan araçlar hasar gördü.

Geceyarısından sonra başlayan ve saat 04.00'ten itibaren şiddetini artıran sağanak yağış, Samsun kent merkezini vurdu. 19 Mayıs, Karadeniz, Liman, Soğuksu, Yavuzselim ve Fatih Mahallelerinde yaklaşık 200'e yakın binanın alt katlarını sel suları bastı. Logarların tıkanması sonucu başta Rus Pazarı olmak üzere birçok iş merkezi de sular altında kaldı. İtfaiye Müdürlüğü'nün önünü 1 metre yüksekliğindeki sel sularının kapatması sonucu araçlar uzun süre mahsur kaldı ve kurtarma çalışması yapamadı. Tekkeköy İlçesi'nde, çok sayıda ev ve işyeri sulara gömüldü. İlçe merkezinde ahşap barakaları sürükleyen sel suları, ekili alanlarda da büyük hasara neden oldu. İlçede okullar tatil edildi. Kutlukent Beldesi'nde Kirazlık Deresi taştı.

AĞRI’DA DA SEL

Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi'nde önceki gün Agusto Deresi'nin taşmasıyla yeniden sel baskını korkusu yaşanıyor. Derenin taşması nedeniyle Hacımusa Beldesi ile Aktarlar ve Duhancılar Köylerinin heyelan tehdidi altında olduğu belirtildi. Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde, aşırı yağışlar sonucu Karabuluk ve Sarıdana Köylerinde meydana gelen sel baskınında 24 ev sular altında kaldı. Aşırı yağışlar, özellikle kırsal kesimdeki köylerde hasara yol açtı.

Canları pahasına odun topladılar

Samsun'un Çay ve Soğuksu Mahallelerinin ortasından geçen Mert Irmağı'nda su seviyesinin yükselmesi, bu bölgede yaşayan insanları korkuttu. Azgın ırmakta ise bazı dar gelirliler, çalı-çırpı ve odun toplamaya çalıştılar. Vatandaşlar yükselen su seviyesine rağmen, tehlikeye aldırmadılar.

Bisikletli ulaşım

Şiddetli yağmurların getirdiği sel nedeniyle Kutlukent Beldesi'nin birçok sokağı dere yatağı görünümünü aldı. İnsanlar, yağmur nedeniyle güç durumda kaldı. Bisikletiyle yolun karşısına geçmeye çalışan bir vatandaş da zor anlar yaşadı.

İtfaiye mahsur kaldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne ait arazözler de sel nedeniyle mahsur kaldı. Müdürlüğün önündeki su seviyesinin bir metreyi bulması yüzünden arazözler, su basan ev ve işyerlerine müdahale edemedi. İtfaiye Müdürlüğünün yemekhanesini de su bastı.

Karayolu nehir gibi

Samsun-Trabzon Karayolu, birçok derenin taşması yüzünden tam bir nehire dönüştü. 5 saat süreyle kapatılan karayolunda, araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Kutlukent Beldesi'nde derenin taşması sonucu nehire dönen karayolunun açılması için iş makineleri de kullanıldı.

Ahşap binalar çöktü

Şiddetli yağmur, Kutlukent'te de etkili oldu. Kirazlık Deresi'nin taşması sonucu, kenarlarında bulunan evleri su bastı. Ahşap binalar ise selin etkisiyle yerlebir oldu. Vatandaşlar, sel nedeniyle evlerinde mahsur kaldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!