Sel 2 kiÅŸiyi yuttu

Güncelleme Tarihi:

Sel 2 kiÅŸiyi yuttu
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 18, 2012 11:15

Çanakkale' nin Biga ilçesine bağlı Sinekçi köyü yakınlarında sel sularına kapılan 2 kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldı, kaybolan Tülay Türe'yi arama çalışmalarıysa sürdüyor. Yenikapı’da bulunan Marmaray şantiyesi vincine de sabah saat 08:00 sıralarında düşen yıldırım 3 işçinin yaralanmasına neden oldu.

Haberin Devamı

Kaymakam Fatih Genel,  sabah saatlerinde başlayan ve hızını artıran yağmur nedeniyle Sinekçi köyünün içinden geçen derenin taştığını söyledi.  Genel, açıklamada, olayın ardından bölgeye gelen arama kurtarma ekiplerince yapılan çalışma sonucu, Koruoba köyünde kaybolduğu bildirilen Fatma Metin'in cesedine, köyün 4-5 kilometre uzağında ulaşıldığını söyledi.

Kaymakam, kaybolan Tülay Türe'yi arama çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Ä°ÅžTE BEÅž GÃœNLÃœK HAVA TAHMÄ°Nİ     Â

Dere yatağına yakın bölgedeki evde yaşayan Tülay Türe'nin (40) hayvanlarını kontrol etmek için bahçeye çıktığında sel sularına kapılarak kaybolduğunu belirten Genel, Koruoba köyünde oturan Fatma Metin'in de sel sularına kapıldığını belirtti.

Haberin Devamı

BÄ°GA'DA SEL FACÄ°ASI / WEB TV

MARMARAY ŞANTİYESİNE YILDIRIM DÜŞTÜ / WEB TV

Yağmurun, Sinekçi, Güvemalan, Koruoba, Pekmezli ve Hacıpehlivanlar köylerinde etkili olduğunu dile getiren Genel, su tahliyesi işlemlerinin sürdüğünü, bunun dışında riskli bir durumun bulunmadığını kaydetti.

Çanakkale’nin Biga İlçesi’nde etkili olan sağanak yağmur Sinekçi Köyü’nün içinden geçen derenin taşmasına neden oldu. Ahırdaki koyunları kontrol etmek için evden çıkan 20 yaşındaki Tülay Türe ile yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Koruoba Köyü’nde yaşayan 40 yaşındaki Fatma Metin, sel sularına kapıldı.

Biga İlçesi’ne bağlı Sinekçi, Koruoba, Hacıpehlivanlar, Pekmezli ve Güvenmalan köylerinde bugün sabah saatlerinde başlayıp hızını arttıran sağanak yağmur, sele neden oldu. Sinekçi Köyü’nün içinden geçen dere taşarken, ahırdaki koyunları kontrol etmek için evden çıkan Tülay Türe ve yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Koruoba Köyü’nde de Fatma Metin sel sularına kapıldı. Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ile belediye ekipleri arama kurtarma çalışmalarına başladı.

Şiddetli yağmur nedeniyle enerji nakil hattını taşıyan bazı direkler devrildi, çok sayıda köyün elektriği kesildi. Yağmur öğlen saatlerinde etkisini kaybederken, Biga Kaymakamı Fatih Genel, bazı köylere ulaşımın güçlükle yapıldığını, kaybolan iki kadının bulunması için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Haberin Devamı

Öte yandan Sinekçi İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Caner de, eğitim gören 200 çocuğun, sel sularının etkisini kaybedinceye kadar sınıflardan çıkmamasını istedi.

MARMARAY'A YILDIRIM DÜŞTÜ

Yenikapı’da bulunan Marmaray şantiyesi vincine sabah saat 08:00 sıralarında düşen yıldırım 3 işçinin yaralanmasına neden oldu.

İşçiler Salih Tombuloğlu, Kemal Tombuloğlu ve Fahri Atmaca hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındılar.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün yaptırdığı, Marmaray Demiryolu Boğaz Tüp Geçiş Tünel ve İstasyonları Projesi’nin Yenikapı’daki şantiyesine bugün saat 08.00 sıralarında yıldırım düştü. Bu sırada şantiyenin vincinin çevresinde çalışan Salih Tombuloğlu, Kemal Tombuloğlu ve Tahir Atmaca hafif yaralandı. Olayın görgü tanıkları tarafından otomobillere bindirilen yaralı işçiler, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Haberin Devamı

Yaralı işçiler Acil Cerrahi Ünitesi’nde tedaviye alındı. Yaralılardan Salih Tombuloğlu’na anjiyo yapılacağı, Kemal Tombuloğlu ile Tahir Atmaca’nın sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

"ELEKTRÄ°K YARALANMASI DEDÄ°LER"

Yaralı işçilerin hastaneye götüren Ali Kürklü, şantiyede büyük bir gürültü duyulduğunu, işçilerin gürültünün hemen ardından yere yığıldığını gördüğünü söyledi. Şantiyede paratoner olduğunu hatırlatan Ali Kürklü, "Doktorlar elektrik yaralanması dediler. Salih Tombuloğlu’nun kolunda damar tıkanması var. Hayati tehlikelerinin olmamasına seviniyorum" diye konuştu. Yaralıların bir süre müşahede altında tutulacakları öğrenildi.

Yetkililer, inşaat alanında 7 adet paratoner bulunduğunu, olayla ilgili araştırma başlatıldığını belirttiler.

Haberin Devamı

BURSA-ÇANAKKALE YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Bandırma'da kuvvetli yağışın yol açtığı sel  nedeniyle, Bursa-Çanakkale kara yolu trafiğe kapandı.

Sabah saatlerinde Bandırma ile Çanakkale'nin Biga ilçesinde etkili olan  kuvvetli yağışın yol açtığı sel ve yer yer meydana gelen çökmeler sonucu,  Bursa-Çanakkale kara yolunun Bandırma-Biga bölümü ulaşıma kapandı. Bandırma ilçe  sınırından Biga'ya kadar olan kısımda, halen sel sularının ulaşımı tehdit ettiği,  bu yüzden araçlara izin verilmediği bildirildi.

Bölge trafik ve kara yolları yetkilileri, suların yavaş yavaş çekilmeye  başladığını, yağışın tekrarlamaması durumunda yolda riskin kalmayacağını  kaydetti.
        
    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!