Seks kasetli şantaj çetesi

Güncelleme Tarihi:

Seks kasetli şantaj çetesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

Çapkın işadamlarına kadın bulup, videoya kaydettikleri sevişme sahneleriyle şantaj yapmaya hazırlanan biri kadın 5 kişi operasyonla yakalandı.

Liderleri cezaevinde

Operasyonla ele geçirilen Serkan Battal, Sercan Gürbüz, Savaş Ünal ve Ali Cengiz'in sorgusu sürüyor.

KOCAELİ Emniyet Organize Şuçlar Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonda çapkın işadamlarına seks tuzağı kurup şantaj yapmayı planlayan bir çete ortaya çıkarıldı. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, aynı suçlardan halen İzmit Cezaevi'nde bulunan ve bir süre önce koğuşlarda çıkan ağalık kavgasında şişlenen Savaş Kibar'ın dışarıdaki adamları olduğu öne sürülen bazı kişilerin, tanınmış işadamlarına kadın temin edip bunların yatak sahnelerini gizlice videoya alarak şantajla para almaya çalıştıkları belirlendi. Polisin düzenlediği operasyon sonucu Nüket Ağra yakalanarak sorgulamaya alındı. Ağra ifadesinde, Savaş Kibar'ın bir adamı tarafından kendisine telefon açılarak bazı işadamlarına kadın bulması istediğini söyledi.

Tuzağa düşüreceklerdi

Çetenin planına göre, odaya yerleştirilecek kamerayla aşk sahnelerinin videoya alınacağı, sonra tuzağa düşürülen işadamından şantaj yoluyla 30 milyar lira para isteneceği öğrenildi. Operasyonu genişleten ekipler, Serkan Battal, Sercan Gürbüz, Savaş Ünal ve Ali Cengiz'i de gözaltına aldı. Bu kişilerin üzerlerinde, ikisi cezaevine sokulmaya çalışıldığı anlaşılan 3 tabanca ile olayda kullanılan video kamera ele geçirildi. Soruşturma sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!