Sekreterler, Sekreter filmine isyan ettiler

Güncelleme Tarihi:

Sekreterler, Sekreter filmine isyan ettiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2003 02:19

Türkiye sinemalarında gösterimde olan ‘‘Sekreter’’ filmindeki erotik sahneler, sekreterlerin büyük tepkisine yol açtı. Bir basın toplantısı düzenleyen sekreterler, ‘‘Mesleğimizin bu filmdeki gibi bir kefeye konulmasını kınıyoruz. Sekreterlik bir meslektir ve hepimizin bir ailesi var’’ diye konuştular.

Sekreter Dergisi'nin çatısı altında birleşen sekreterler, gösterimde olan ‘‘Sekreter’’ filmine isyan ettiler. Mesleklerinin yanlış anlaşıldığını belirten sekreterler ‘‘Seksi ön plana alan bu film bizi küçük düşürüyor’’ dediler. Çeşitli şirketlerde sekreter olarak çalışan Esra Turhan, Cemile Erdem, Makbule Fındıklı, Gülay Baştürk ve Dilek Yazıcı, 12 yıldır yayınlanan Sekreter Dergisi'nin Genel Müdürü Ayson Karabağ'la bir araya gelerek mesleklerine yönelik küçümsemeyi protesto ettiler. Arçelik Grup Direktör Asistanı Gülay Baştürk, Türkiye'de sekreterliğin yanlış yorumlandığını belirterek, şunları söyledi:

‘‘Sekreter filminin afişi bizi çok rahatsız etti. Çünkü sekreterlik bir meslektir. Bu meslekte görev yapan, para kazanan, çocukları, ailesi olan insanlar olarak, beklentilerimiz, umutlarımız var. Bu mesleğin bir okulu var, kariyer yapmak mümkün. Sekreterliğin, afişteki gibi bir kefeye konulmasını kınıyoruz.’’

Sado-mazoşist ilişki

Gösterimde olan ‘‘Sekreter’’ filmi sado-mazohist bir ilişkiyi anlatıyor. Sekreter-patron arasındaki duygusal ve bedensel ilişkiden yola çıkan filmde kadın-erkek ilişkisi, mazoşist sekreter ve sadist patron arasında irdeleniyor. Seks Yalanları'nın başrol oyuncusu James Spader ile Maggie Gyllenhaal'in oynadığı filmi, bağımsızlar ekolünden gelen Steven Shainberg yönetti. Film sinema eleştirmenlerden de olumsuz not aldı. Osman Giritli, Hürriyet Cuma'daki köşesinde filmin ‘‘vasatın altında kaldığını’’ yazdı.

AKP'li vekil de gündeme getirdi

AKP Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül de, geçtiğimiz günlerde, Meclis sekreterlerinin şikayetleri üzerine, sekreterlere ‘sekreter denmemesi’ için çalışma başlatma kararı almıştı. TBMM yönetiminin, kampusta çalışanlara yaka kartı zorunluluğu getirmesinden itibaren, milletvekili sekreterlerinin görevi sorun olmaya başlamıştı. Bazı sekreterler yaka kartlarında ‘sekreter-daktilo’ yazılmasından rahatsızlık duymuşlardı. Bu soruna duyarlılık gösteren ilk milletvekili ise AKP'li Aziz Akgül olmuştu. Akgül ‘Sekreter yerine yönetici yardımcısı ya da milletvekili yardımcısı demek gerekir’’ demişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!