Şeker otobüs mahalle mahalle dolaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Şeker otobüs mahalle mahalle dolaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2002 02:03

İstanbul mahallelerinde bu yaz boş arsalarda, parklarda çocuklar için bir eğlence var. Büyükşehir Belediyesi'nin Şeker Otobüsü şehri karış karış geziyor, çocuklara binbir türlü eğlence sunuyor. Yaz sonuna kadar 40 bin çocuğa ulaşmayı planlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Dairesi, çocuklara yaz eğlencesi olarak Şeker Otobüs projesini 15 Temmuz'da uygulamaya başladı.

Bu otobüsün ilk durağı, Gaziosmanpaşa İlçesi'nin Sultançiftliği mahallesi oldu. Otobüs önce ilçede sokakların arasında bir tur atarak geldiğini bütün çocuklara duyurdu, sonra özel olarak kendisi için ayrılmış alana gitti. Çocuklar da eğlenceye katılmak için otobüsün peşine takıldılar.

Otobüsün içinde Karagöz, meddah ateşbaz, palyaço, jonglör, akrobat, İbiş, Nasrettin Hoca, Keloğlan, sihirbaz... herşey vardı. İlk gösteriyi sihirbaz Mandrake başlattı. Kuklası Cin Ali'yle sahneye çıktı. Ardından palyaço Muhteşem Güler'e gülen çocuklar, Ateşbaz'ın ateşle yaptığı oyunları, baba-oğul Cem ve Can'ın akrobatik hareketlerini hayretle izlediler. Sonra Masalcı Abla sahneye çıkıp masal anlattı.

Ardından sıra tiyatroya geldi: Nasreddin Hoca ve İbiş çocukları güldürerek öğütler verdi, son olarak Taceddin Diker'in oynattığı Karagöz herkesi güldürdü.

Şeker Otobüs, Sultançiftliği'nden sonra ertesi gün Kazım Karabekir Mahallesi'ne, sonra Seyrantepe ve Hamidiye (Kağıthane), Pınar mahallelerine (Sarıyer, Tuzla ve Pendik ilçelerine, Gülsuyu mahallesine (Maltepe) gitti.

ŞEKER OTOBÜSÜN ROTASI

EYÜP: 29 Temmuz Pazartesi İslambey Otoparkı, 30 Temmuz Salı Alibeyköy Veysel Karani Camii yanı.

ŞİŞLİ: 31 Temmuz Salı Kuştepe Spor Kulübü sahası.

BAĞCILAR: 1 Ağustos Perşembe İnönü Mah. Molla Gürani Parkı yanı, 2 Ağustos Cuma Merkez Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Parkı yanı

GÜNGÖREN: 5 Ağustos Pazartesi Güneştepe Mahallesi Meydanı, 6 Ağustos Salı Köyiçi Güngören Belediyesi Kültür Müdürlüğü önü

BAKIRKÖY: 7 Ağustos Çarşamba Osmaniye İstiklalspor yanındaki park

ESENLER: 8 Ağustos Perşembe Esenler Meydanı Kapalı Cadde başlangıcı, 9 Ağustos Karabayır Mahallesi Belediye Araç Atölyesi yanındaki meydan

(Şeker Otobüs 7 Eylül'e kadar turlarına devam edecek ve bütün ilçelere uğrayacak.)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!